Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Εναλλακτικό σημείο στην Τριχωνίδα αναζητείται για το υδατοδρόμιο

Εναλλακτικό σημείο στην Τριχωνίδα αναζητείται για το υδατοδρόμιο

63B91876AFAEC32E8C87D9CE649998E5

Τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη θέση Αμπάρια οδηγούν την εταιρεία σε συζητήσεις και για άλλες περιοχές της λίμνης

Εξελίξεις αναφορικά με τη λειτουργία υδατοδρομίου στην περιοχή της Τριχωνίδας ενδέχεται να υπάρξουν το προσεχές διάστημα καθώς η εταιρεία HELLENIC SEAPLANES A.E. που επιδιώκει την ανάπτυξη σχετικών υποδομών θα επιμείνει στις προθέσεις παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντά στην περίπτωση της λίμνης του νομού μας.
Στο πρόσφατο παρελθόν η εταιρεία είχε θέσει ως βασικό στόχο τη λειτουργία του υδατοδρομίου στην περιοχή Αμπάρια Παναιτωλίου και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης της εν λόγω παραλίμνιας περιοχής.
Υπέβαλλε αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας για επιφάνεια δίπλα ακριβώς από το αλιευτικό καταφύγιο, στη θέση «ΑΜΠΑΡΙΑ». Με το υπ’ αριθμ. 358/Φ.410/313/25.02.2014 έγγραφό της όμως η Κτηματική Υπηρεσία γνωστοποίησε στην εταιρεία ότι δεν είναι δυνατή η παραχώρηση στη συγκεκριμένη θέση καθώς τα έργα που ήδη έχουν λάβει χώρα εκεί (αλιευτικό καταφύγιο) είναι παράνομα. Η Κτηματική παρέπεμψε μάλιστα σε περιοχή περίπου 100 μ ΒΔ από την αρχικά αιτηθείσα (προς το εσωτερικό της χερσαία περιοχής) όπου φορέας διαχείρισης είναι η Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
Αφού διαπιστώθηκε από την εταιρεία ότι ο προτεινόμενος χώρος πληρούσε κατά τα λοιπά τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές, υποβλήθηκε νέα αίτηση στην ΕΤΑΔ, η οποία με το υπ’ αριθμ. 3254/25.04.2014 έγγραφό της, ενημέρωσε ότι η αιτηθείσα επιφάνεια είναι καταρχήν κατάλληλη για την ανάπτυξη χερσαίας υποδομής υδατοδρομίου. Ωστόσο, όπως επισημαινόταν, «στην περίπτωση που αποφασισθεί η εκμίσθωση του ακινήτου» αυτή θα γίνει με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα λάβει την προβλεπόμενη δημοσιότητα. Έκλεινε δε με την σημείωση ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας έχει καταγραφεί και ότι θα ενημερωθεί σχετικά όταν ληφθούν οι σχετικές με την αξιοποίηση του ακινήτου αποφάσεις.
Η νεότερη εξέλιξη ωστόσο αφορά τις επαφές που κάνει η εταιρεία με ιδιώτες αναζητώντας άλλες περιοχές της Τριχωνίδας για την ανάπτυξη του υδατοδρομίου με μία από αυτές να είναι στη Δογρί . Ουσιαστικά αναζητά άλλους τρόπους για να προχωρήσει η χρήσιμη και για τον τόπο αυτή επένδυση και να υπερβεί τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικότερα η εταιρεία αναζητά έναν οριοθετημένο χώρο των 100 με 150 τ.μ. και αν τέτοιος έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη ίσως, κατόπιν κάποιας συμφωνίας, η εκμετάλλευση του από την εταιρία να αποδειχθεί πιο εύκολη υπόθεση.
Όπως και αν έχει πάντως η υπόθεση υδατοδρομίου στην Τριχωνίδα είναι σύνθετη και σίγουρα όχι απλή αλλά το 2015 θα είναι το καθοριστικό έτος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. pol

  Η οικονομική ανάπτυξη είναι ένας μακροχρόνιος στόχος όλων των σύγχρονων κρατών ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα που εφαρμόζεται σε αυτά και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της οικονομίας. Η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να εκφραστεί ως διαχρονική μεταβολή στο συνολικό εγχώριο προϊόν ή εισόδημα.Η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιδιώκεται από κάθε χώρα. Μια οικονομία που αναπτύσσεται σωστά δεν πρέπει να είναι απλώς σε θέση να ικανοποιεί τις παρούσες υλικές ανάγκες των μελών της αλλά και διάφορες νέες που θα προκύψουν στη συνέχεια.
  Ο Αριστοτέλης έγραφε στα “Ηθικά Νικομάχεια” ότι ο πλούτος δεν είναι προφανώς το αγαθό που αναζητούμε αλλά είναι απλώς ένα πράγμα χρήσιμο, ένα μέσο δηλαδή για να πετύχει κανείς κάποιο άλλο πράγμα.
  Παράγοντες που συντελούν στην οικονομική ανάπτυξη είναι:
  Οι φυσικοί πόροι,Οι ανθρώπινοι πόροι,Το υλικό κεφάλαιο,Η τεχνολογία,Ο καταμερισμός της εργασίας και Άλλοι παράγοντες όπως ,α) το περιβάλλον, β) η οικονομική σταθερότητα, γ) η εξασφάλιση επαρκούς συνολικής ζήτησης, δ) ο ορθολογικός συνδυασμός των πόρων παραγωγής.
  Η οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο ανεβάζει σχεδόν αυτόματα το μέσο επίπεδο ζωής, αλλά και επιτρέπει στην κοινωνία να δείξει μεγαλύτερη πρόνοια σε όσους είναι ανίκανοι να εργαστούν.
  Κάποτε πρέπει και ο Νομός να αναπτυχθεί σωστά χωρίς τα λαμογιστικα παλιά τερτίπια. Σιδηρόδρομος που έγινε ένα κομματάκι μερικών χιλιομέτρων και οι μόνο δεν αναπτυχθεί αλλά δεν λειτούργησε ΠΟΤΕ,
  Με ψευτιές Ανάπτυξη δεν ερχεται.
  Λαμόγια θα είμαστε μια ζωή¨?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.