Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ενδιαφέρον και εξ Ηλείας για την Περιφέρεια;

Ενδιαφέρον και εξ Ηλείας για την Περιφέρεια;

Ενδιαφερόμενος για τη περιφέρεια προέκυψε και από τον νομό Ηλείας. Αυτή τη φορά ο νομάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας δήλωσε ότι: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι το πολιτικό ενδιαφέρον μου είναι η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση”

Το ζήτημα είναι αν ο κ Καφύρας εννοεί ως πολιτικό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αποκλειστικά την θέση του Περιφερειάρχη. Στην ομιλία του πάντως όσον αφορά τα έργα την τοποθετούσε μεν στο πλαίσιο της Δυτικής Ελλάδος, ειδικές όμως αναφορές έκανε σε έργα που αφορούν τους νομούς Ηλείας και Αχαίας(ταχεία υλοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Οδού , η δημιουργία πολιτικών αεροδρομίων ,η επέκταση του αγωγού Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα, εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου –Πατρών – Καλαμάτας, κ.α)
Όπως και να έχει, μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα από το νομό Ηλείας σίγουρα “ανακατεύει ακόμα περισσότερο την τράπουλα”στο ζήτημα Περιφερειάρχης και αναμφίβολα απευθύνεται περισσότερο σε ψηφοφόρους του νομού Αχαίας. ( πέραν προφανώς της Ηλείας). Μέχρι τώρα εμφανίζονταν από τους νομούς της Πελοποννήσου που ανήκουν στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενδιαφερόμενοι μόνο από την Αχαία.
Συγκεκριμένα, ως ενδεχόμενοι υποψήφιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για τη Περιφέρεια εμφανίζονται από το νομό Αχαίας ο νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα.
Στην Αιτωλοακαρνανία ως γνωστόν έχει εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον του για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
H συνέχεια λοιπόν αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον.. Το πιο πιθανόν είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. όπου αναμένεται να ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων που θα στηριχθούν στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και δήμους της χώρας, στις εκλογές του Νοεμβρίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.