Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ενδιαφέρουσες ιατρικές αναλύσεις

Ενδιαφέρουσες ιατρικές αναλύσεις

DSCN5909

Πολύ ενδιαφέρουσα και πλούσια η θεματολογία της ιατρικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα την αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου  σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών, Αγρινίου και Ιωαννίνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς ,την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς.

Για αλληλεγγύη μίλησαν ο κ. Ε. Γείτονας, Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, αλλά και ο π. Υπουργός και ποινικολόγος Αθηνών κ. Α. Φούσας, ενώ ακολούθησε η αντίστοιχη ανάλυση από τους κατ’ εξοχήν αρμοδίους, πάνω στα βασικότερα και συχνότερα προβλήματα υγείας σήμερα. Σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, χοληστερίνη, παχυσαρκία, οστεοπόρωση, αγγειολογικά προβλήματα, χρήση και κατάχρηση του internet, αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί το κάπνισμα μαζί με συμβουλές για το πως θα αποφύγουμε το έμφραγμα του μυοκαρδίου, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν από τους ομιλητές Π. Παπαθανάση, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, την κα. Σ. Τσιάρα Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, τον κ. Κ. Παππά, Διευθυντή Καρδιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τον κ. Χ. Γιάγκα, Αγγειοχειρουργό, τον κ. Α. Σέρμπη, παιδίατρο, τον κ. Σ. Σταύρου, Οικονομολόγο, την κα. Χ.Χασάπη ,καρδιολόγο του νοσοκομείου “Χατζηκώστα” Ιωαννίνων.

Η αντιδήμαρχος κα Μαργαρίτα Σερπάνου καλωσόρισε τον κόσμο που παρευρέθηκε και παρακολούθησε τη ημερίδα, ενώ Χαιρετισμό απήυθηνε ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλης Αντωνόπουλος. Ο ίδιος ,μιλώντας αυτή τη φορά με την ιατρική του ιδιότητα, μίλησε για τον αντίκτυπο που επιφέρει στην ψυχολογία και την ποιότητα ζωής των ασθενών ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας έγινε από τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιό. “Τα ζητήματα που θα συζητηθούν εδώ, είναι εκείνα που απασχολούν όλους μας ανεξαιρέτως”, σημείωσε ο ίδιος, ευχαριστώντας παράλληλα τους γιατρούς που “είναι συμπαραστάτες στο έργο του Δήμου”. Μίλησε για τη σπουδαία βοήθεια που παρέχουν οι γιατροί στο κοινωνικό ιατρείο και τους ευχήθηκε καλό κουράγιο για το δύσκολο έργο τους.  

Συντονιστής της ημερίδας, ο κ. Σ. Φούσας, Συντονιστής Διευθυντής, Επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά “Τζάνειο”.

DSCN5901

DSCN5907

DSCN5909

DSCN5910

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.