Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σταμνάς στη Δανειστική Βιβλιοθήκη

Επίσκεψη των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σταμνάς στη Δανειστική Βιβλιοθήκη Σταμνάς με τους δασκάλους τους

 Το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2013, όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σταμνάς, με τη συνοδεία των δασκάλων τους και του Διευθυντή τους κ. Γιώργου Καρακάση, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικού χαρακτήρα επίσκεψη στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του χωριού μας, χωρισμένοι σε δύο ομάδες των 20 μαθητών η καθεμία. Τους υποδέχθηκε ο Κώστας Τσόλκας, ο Γιώργος Σταμούλης και η Γιάννα Πανολία.

Οι μαθητές του χωριού μας οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας, ενημερώθηκαν για την ιστορία της βιβλιοθήκης η οποία είναι μια από τις τρεις δημόσιες δανειστικές βιβλιοθήκες του Δήμου Μεσολογγίου (ιδρύθηκε το 1978, αναδιοργανώθηκε το 1992 και έλαβε τη σημερινή της μορφή το 2010), έμαθαν με ποιο τρόπο έφτασε να αριθμεί σήμερα πάνω από 5.000 βιβλία, με ποιο σύστημα γίνεται η ταξινόμηση και ο δανεισμός των βιβλίων, καθώς επίσης και ποιες άλλες εκδηλώσεις διοργανώνει παράλληλα. Στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις, δανείστηκαν βιβλία με τη βοήθεια της Γιάννας και των δασκάλων τους, τους προσφέρθηκε από ένα γλυκό και αποχώρησαν για το σχολείο τους, μετά από ένα δίωρο ευχάριστο διάλειμμα.

Βέβαια αρκετοί από τους μαθητές επισκέπτονται συχνά τη βιβλιοθήκη τις μέρες που λειτουργεί και είναι εξοικειωμένοι με το χώρο. Όμως ήταν η πρώτη φορά που μας επισκέφθηκαν επίσημα με το σχολείο τους και αυτό ήταν μια όμορφη εμπειρία και για μας και μας έδωσε ικανοποίηση, διότι αφενός μεν οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον κατεξοχήν χώρο πολιτισμού του χωριού μας, αφετέρου δε η επίσκεψη έγινε αφορμή να συσφιχθούν οι σχέσεις των εκπαιδευτικών που εργάζονται και προσφέρουν έργο στο χωριό μας με τους ανθρώπους της βιβλιοθήκης.

Κώστας Τσόλκας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.