Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Επανέρχονται με νέα επιστολή προς Μοσχολιό οι εργολήπτες του Αγρινίου

Επανέρχονται με νέα επιστολή προς Μοσχολιό οι εργολήπτες του Αγρινίου

Εφαρμόζοντας την απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου απείχε και από τις σημερινές δημοπρασίες δύο έργων, που είχε προκηρύξει ο Δήμος Αγρινίου και παράλληλα τις περιφρούρησε, ώστε να μην υπάρξει συμμετοχή σε αυτές “και να δοθεί εκ νέου ισχυρό το μήνυμα ότι προέχει και είναι άμεση η ανάγκη να καταβληθούν τα οφειλόμενα και όχι η δημοπράτηση νέων έργων” οπως αναφέρει.
Για αυτό το λόγο έστειλε νέα επιστολή προς το Δήμαρχο Αγρινίου και την κοινοποίησε και προς τους αρχηγούς της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, ώστε “όλοι να λάβουν γνώση και να συναισθανθούν την ευθύνη τους”.

Η επιστολή προς τον δήμαρχο Αγρινίου Π.Μοσχολιό που κοινοποιήθηκε και στους δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δ.Σταμάτη και Β.Νικάκη.

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Με την παρούσα αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, μετά τις επιστολές μας προς εσάς, στο θέμα της δημοπράτησης από το Δήμο Αγρινίου νέων έργων ήσσονος σημασίας (που ούτε επείγοντα είναι, ούτε συντρέχουν λόγοι για την άμεση κατασκευή τους), τη στιγμή που υπάρχουν οι γνωστές και χρόνιες οφειλές προς συναδέλφους για εκτελεσμένα έργα.
Η πρώτη επιστολή αφορούσε τη ματαίωση δημοπράτησης δύο έργων, η οποία και επετεύχθη αλλά για λόγους άσχετους με την επιστολή μας. Συγκεκριμένα, η ανεπαρκής πίστωση (μόλις 70.000€ για συνολικό προϋπολογισμό 250.000€) δεν επέτρεπε τη δημοπράτηση τους.
Στη συνέχεια, προφανώς υπήρξε αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού και αυτό οδήγησε στην προκήρυξη έργων για εφτά (7) Δημοτικές Ενότητες , για τα οποία έργα, ενώ η εγγεγραμμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό πίστωση ήταν 240.000€, μέσω της αναμόρφωσης έφτασε τις 900.000€. Καταφέρατε δηλαδή να εξοικονομήσετε άλλες 660.000€ για να τα κατευθύνετε προς την κατασκευή έργων!
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ζητήσαμε με την 12-7-2011 επιστολή μας προς εσάς, τα χρήματα που προορίζονται για την κατασκευή αυτών των αχρείαστων (ας είμαστε ειλικρινείς) έργων να προοριστούν για την καταβολή, έστω και τμήματος, των οφειλομένων προς συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της αδυναμίας του Δήμου να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου μας, απείχαμε από τους διαγωνισμούς που προκήρυξε ο Δήμος, προκειμένου να δώσουμε ισχυρό το μήνυμα της άμεσης ανάγκης πληρωμής των οφειλομένων. Μάλλον όμως το μήνυμα μας δεν έφτασε ως εσάς…Εμείς κύριε Δήμαρχε κινδυνεύουμε να βρεθούμε χωρίς σπίτια και επιχειρήσεις και εσείς περί άλλων τυρβάζετε … επιμένοντας στη δημοπράτηση αυτών των έργων .

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε:
• Υπογράψατε ποτέ επιταγή, που στη λήξη της να μην μπορείτε να την πληρώσετε?
• Γνωρίζετε τις συνέπειες του Νόμου για κάποιον συνάδελφο που δε μπορεί να αποδώσει ΦΠΑ ή φόρο για εισοδήματα που δεν έχει εισπράξει ?
• Γνωρίζετε πώς αισθάνεται αυτός ο εργολήπτης, που του οφείλονται χιλιάδες ευρώ και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικογενειακές του και στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις?
• Σας φαίνεται λογικό να υποθηκεύει κάποιος το σπίτι του, ώστε να βρει χρήματα να κατασκευάσει τα έργα σας ?
• Θα σας φαινόταν λογικό (ως μηχανικός που είστε) ένας ιδιώτης να αναθέτει σε κάποιον κατασκευαστή, την κατασκευή του πρώτου ορόφου του διώροφου σπιτιού του, να μην τον πληρώσει καθόλου και να απαιτεί να του κατασκευάσει και το δεύτερο όροφο?
Επειδή είμαστε σίγουροι ότι και το Νόμο γνωρίζετε πολύ καλά και τα παραπάνω καθόλου λογικά δε σας φαίνονται, σας καλούμε έστω και τώρα να μην προχωρήσετε στις προκηρυχθείσες δημοπρασίες και, φυσικά, να μην προβείτε σε απευθείας αναθέσεις .
Συγχωρήστε μας, αλλά είναι κυνικό και ανάλγητο να υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα αρκετά χρήματα και αντί να χρησιμοποιούνται για πληρωμή των οφειλομένων (έστω και μέρους των συνολικών), να δημοπρατούνται νέα έργα. Και είναι ακόμη κυνικότερο να επικρέμεται η απειλή για απευθείας αναθέσεις των παραπάνω έργων, σε περίπτωση που η αποχή μας καταστήσει άγονους τους διαγωνισμούς.

Κε Δήμαρχε,
Για να κατασκευάσουμε τα έργα σας χρειάζονται λεφτά και λεφτά δεν έχουμε, σας τα δανείσαμε χρόνια τώρα, από δανεικά που πήραμε από τις τράπεζες και δεν μας τα επιστρέψατε μέχρι σήμερα.
Επειδή η μόνη επιδίωξη μας είναι να καταφέρουμε να πληρωθούμε, να απαλλαχτούμε από τους δυσβάσταχτους τόκους των τραπεζών και να μπορέσουμε να κάνουμε «κουμάντο» στις επιχειρήσεις μας, στις οικογένειές μας και την τσέπη μας και επειδή τη δυνατότητα αυτή μας την έχει στερήσει η άνευ προηγουμένου καθυστέρηση πληρωμής μας, σας καλούμε για μία ακόμα φορά να αφουγκραστείτε την αγωνία μας, να συναισθανθείτε την ευθύνη σας για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως επαγγελματίες και οικογενειάρχες και να θέσετε σαν προτεραιότητα την καταβολή (έστω και μέρους) των δεδουλευμένων μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.