Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Επισημάνσεις της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. σε συνέχεια της χθεσινής κινητοποίησης στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»

Με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από διαδηλωτές που αντιτίθενται στην καταβολή διοδίων κα
ι άλλες ομάδες με διαφορετικές βασικές επιδιώξεις, όπως απολυμένοι συμπολίτες με εργασιακές διεκδικήσεις και οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας που επιζητούν την αποχώρηση του Προέδρου της, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επιθυμεί να επισημάνει τις εξής σημαντικές παραμέτρους:

1. Για άλλη μία φορά, κατά τη διάρκεια τέτοιας εκδήλωσης, αποφεύχθηκε από καθαρή τύχη σύγκρουση οχήματος με διαδηλωτές. Παράγοντες όπως π.χ. το κατηφορικό κατάστρωμα της Γέφυρας, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη απροσεξία, καθιστούν ακόμη πιο επικίνδυνη την προσέγγιση του Σταθμού Διοδίων του Αντιρρίου. Οι συνθήκες αποσυντονισμού του έργου του προσωπικού της Γέφυρας, εξαιτίας μίας εν εξελίξει διαδήλωσης, δυστυχώς μειώνουν δραστικά τις προληπτικές δράσεις υπέρ της οδικής ασφάλειας, πράγμα που ενισχύει με γεωμετρική πρόοδο την πιθανότητα ατυχήματος ή/και δυστυχήματος.

2. Η καταδίωξη οχημάτων που διέρχονται από το Σταθμό Διοδίων και οι απειλές ή ύβρεις κατά των οδηγών τους (φωτ. 2), επειδή αυτοί εκδηλώνουν διαφωνία προς τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση, εκτός από τους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μεν και των δε, ενέχουν και αμφισβήτηση του δικαιώματος στην άποψη, που αποτελεί βασικό θεμέλιο του πολιτεύματός μας.
3. O βανδαλισμός («Σκόπιμη φθορά ή προσβολή της αισθητικής κτισμάτων, μνημείων κ.λπ. με αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους κ.λπ.» – Λεξικό Μπαμπινιώτη), δέον είναι να αποφεύγεται σε διεθνούς εμβέλειας σύγχρονες υποδομές και μνημεία της χώρας μας, για λόγους που είναι κατανοητοί σε κάθε Έλληνα που εμφορείται από το παραδοσιακό φιλότιμο (φωτ.1, 3).
Θεωρούμε ότι πέρα και πάνω από επιμέρους διαφωνίες, σε κάποια πράγματα «δικαιούμεθα και υποχρεούμεθα» να συμφωνούμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.