Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Ερώτηση για το οδικό δίκτυο καρμανιόλα της Κατοχής

dromosΜε αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη την Πρωτοχρονιά, κατά το οποίο όχημα με επιβαίνοντες δύο νεαρούς συνετρίβη μετά από πτώση στο αρδευτικό Κανάλι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κατοχής, η πολιτεία οφείλει να εγκύψει στο πρόβλημα και στους παράγοντες που συνέβαλαν στο δυστύχημα. Θεμελιώνεται, κατά γενική άποψη, αμέλεια του κρατικού μηχανισμού, διότι δεν προβλέφθηκε, η κατασκευή προστατευτικού τοιχίου, κατά τους γενικούς κανονισμούς κυκλοφοριακής ασφάλειας, το οποίο και θα ανακόπτει την πορεία των οχημάτων εντός του αρδευτικού καναλιού μετά από απώλεια ελέγχου.
Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για τους διερχόμενους οδηγούς είναι ιδιαιτέρως μεγάλος με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς ατυχήματα. Οι ευθύνες όμως της πολιτείας δεν περιορίζονται μόνο στην ανάγκη κατασκευής προστατευτικούς τοιχίου καθώς εκλείπει γενικώς η τήρηση συγκεκριμένων κανόνων και μέτρων ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, αρδευτικά κανάλια, βάθους τεσσάρων μέτρων, διαπερνούν παράλληλα με το επαρχιακό οδικό δίκτυο, χωρίς τις προβλεπόμενες μπάρες ασφαλείας, προστατευτικό στηθαίο ή οδική κυκλοφοριακή σήμανση.
Ακόμη, η διέλευση οχημάτων καθίσταται ιδιαιτέρως επικίνδυνη αφενός από την έλλειψη συντήρησης, αφετέρου της χαρακτηριστικής στενότητας του οδοστρώματος, δεδομένου του γεγονότος ότι αυτό το πρόβλημα αφορά σημεία που αποτελούν μέρος του βασικού οδικού δικτύου συνεχόμενης ροής οχημάτων.
Τέλος πρέπει να τονισθεί ότι βασικό αυτό οδικό δίκτυο αποτελεί το μοναδικό δίαυλο συγκοινωνίας με όμορους δήμους, όπως ο δήμος Αστακού, στον οποίο η κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Η ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας και αποκατάστασης των προβλημάτων είναι επιτακτική.
Τα ανωτέρω υπογραμμίζει σε ερώτηση του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κων/νος Μπαρμπαρούσης που ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  για το τι προτίθεται να πράξει για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, όπως αυτά προβλέπονται στους γενικούς κανονισμούς κυκλοφοριακής ασφάλειας αλλά και περαιτέρω ρυθμίσεων, ώστε να διενεργείται με απόλυτη ασφάλεια η διέλευση οχημάτων και γενικώς η συγκοινωνία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. pol

  Με ερωτήσεις δεν βγαίνει τίποτα.
  Η ουσία μετράει.
  Θα γίνει κανένα σοβαρό έργο στην Ελλάδα;
  Αλλιώς να φράξουν τους δρόμους και να κινούμαστε όλοι με γαϊδούρια.
  Να γλιτώσουμε και από τα τέλη κυκλοφορίας, φόρους πολυτελείας, κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.