Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ερώτηση Κουρουμπλή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

Ερώτηση Κουρουμπλή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου με θέμα τα προβλήματα  οικονομικής  και διοικητικής οργάνωσης που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.

Στην κατατεθείσα ερώτηση ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει ότι «η απουσία αυτόνομων δομών στη Διοίκησή του Πανεπιστημίου, έχει δημιουργήσει ένα δυσάρεστο πλέγμα εξάρτησης που οδήγησε σε αδυναμία εκτέλεσης των βασικών του οικονομικών και διοικητικών λειτουργιών, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ίδια τη λειτουργία του. Σύμφωνα με το Ν. 3794 (ΦΕΚ Α 156/4.9.2009) το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επωμίστηκε πάσα  οικονομική και διοικητική πράξη για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής του Αγρινίου. Ωστόσο η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μη εκτελώντας επαρκώς τις υποχρεώσεις της οδήγησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος σε δυσλειτουργία, με διογκούμενα προβλήματα δημιουργώντας επισφάλεια για την ύπαρξή του.

Για να επιλυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αγρινίου από τον Οκτώβριο του 2010 προώθησε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την έγκριση Οργανογράμματος του Πανεπιστημίου, με σκοπό την αυτοδυναμία του. Επιπροσθέτως η αυτοτέλεια στην οικονομική διαχείριση του Πανεπιστημίου Αγρινίου καθώς και η τοποθέτηση Νομικού συμβούλου, θα του προσδώσουνε την ανεξαρτησία των κινήσεων και τη ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων που συσσωρεύτηκαν εδώ και καιρό».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής, ερωτά α)Παραμένει σταθερά η θέληση του Υπουργείου Παιδείας στη διατήρηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Αγρινίου και πώς αυτή υλοποιείται στην παρούσα ενδοπανεπιστημιακή κρίση; και β) Η τοπική κοινωνία βλέπει το Πανεπιστήμιό της, ως το μοναδικό φορέα ανάπτυξης που προικοδότησε η ελληνική πολιτεία σε ένα εγκαταλειμμένο Νομό. Αισθάνεστε ότι με την παρούσα κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μας επιτρέπετε να αδιαφορούμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμό; Εάν όχι, πληροφορήστε μας, ποιες ενέργειες έχετε δρομολογήσει προς το σκοπό αυτό;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.