Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Σαλμάς: Ανενεργός ο μαγνητικός τομογράφος με ευθύνη της διοίκησης

Σαλμάς: Ανενεργός ο μαγνητικός τομογράφος με ευθύνη της διοίκησης

Ερώτηση με καρφιά!

imgresΟ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. και πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, απευθύνει ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου Αγρινίου. Αφήνει δε αιχμές προς τη διοίκηση, αφού σύμφωνα με τον ίδιο «μέχρι και σήμερα ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι ανενεργός με ευθύνη της Διοίκησης».

Αναλυτικά η ερώτηση:

Τον Ιούνιο του 2013 εγκαταστάθηκε στο νέο Νοσοκομείο Αγρινίου ο πλέον  σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος της Ελλάδος. Για την ορθή λειτουργία του δε, εστάλη για την ανάλογη εκπαίδευση υπαλληλικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι ανενεργός με ευθύνη της Διοίκησης. Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται  οικονομικά (καταβολή συμμετοχής), αλλά και να λαμβάνουν διαγνωστικές υπηρεσίες κατώτερου επιπέδου.

Επίσης, η συνεχιζόμενη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου (το συνολικό κόστος του οποίου έχει υπερβεί το 1 εκατ. ευρώ) συντελεί στην απαξίωση του.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου από την εγκατάσταση του έως και σήμερα;

Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να λειτουργήσει άμεσα ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες, να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας διαγνωστικές υπηρεσίες και να μην απαξιώνεται το μηχάνημα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάριος Σαλμάς

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. maria

    Ενω την ξερει την απαντηση οτι οι γιατροι δεν φτανουν ουτε οτι ολοι ειναι εκπαιδευμενοι σε αυτο αρα δεν φτανουν για να βγει ουτε μια βαρδια την κανει την ερωτηση για να την βγει εναντια στον καραγκουνη που εχει φτιαξει τον ευηνορα και εχει βαλει μαγνητικο τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.