Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Ερώτηση της Σοφίας Γιαννακά για το αγροτικό ιατρείο Αγ. Γεωργίου

Ερώτηση της Σοφίας Γιαννακά για το αγροτικό ιατρείο Αγ. Γεωργίου

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Σοφία Γιαννακά προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με το Αγροτικό Ιατρείο της κοινότητας Αγ. Γεωργίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Στην ερώτηση της η Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει εάν προτίθεται το Υπουργείο να τοποθετήσει αγροτικό ιατρό που θα καλύψει την θέση στο τοπικό ιατρείο του Αγίου Γεωργίου και σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την ενίσχυση την στήριξη και την αναβάθμιση του τοπικού ιατρείου Αγ. Γεωργίου.

Η κ. Γιαννακά αναφέρει ότι η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Δήμου της Ι. Π. Μεσολογγίου αποτελεί ένα χωριό χιλίων περίπου κατοίκων το οποίο βρίσκεται δεκαπέντε χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου το Μεσολόγγι. Η περιοχή που καταλαμβάνει η κοινότητα Αγίου Γεωργίου αποτελείται από το κυρίως χωριό και τρεις οικισμούς οι οποίοι απέχουν από το κυρίως χωριό τρία έως εφτά χιλιόμετρα, χωρίς να υπάρχει τακτική συγκοινωνία ανάμεσα τους και ανάμεσα στους οικισμούς και την έδρα. Η κύρια απασχόληση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου είναι η εκμετάλλευση της γης καθιστώντας τη περιοχή αγροτική. Παράλληλα, όπως συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο των περιοχών και των κοινοτήτων της ελληνικής υπαίθρου η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων είναι μεγάλης ηλικίας.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων μιας κοινότητας αγροτικής και αποτελούμενης από ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους αποκτά βαρύνουσα σημασία. Από τον Ιανουάριο του έτους 2011 έχει σταματήσει η επίσκεψη του Αγροτικού Ιατρού στο Ιατρείο της Τοπικής κοινότητας που γινόταν παλαιότερα έστω και μια φορά την εβδομάδα. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μείνει χωρίς την απαραίτητη περίθαλψη του Ιατρού και ουσιαστικά αποκομμένοι από την πλησιέστερη μονάδα Υγείας καθώς ούτε συγκοινωνία υπάρχει ούτε οι περισσότεροι έχουν την δυνατότητα της μετακίνησης. Η Υγεία αποτελεί αναφαίρετο αγαθό για όλο τον κόσμο. Ειδικότερα για τους κατοίκους μιας περιοχής της Ελληνικής υπαίθρου, οι οποίοι αγαπώντας τον τόπο καταγωγής του έχουν παραμείνει δεμένοι με τις ρίζες τους κρατώντας μέσω δυσκολιών ζωντανή την Ελληνική ύπαιθρο και την αγροτική ζωή και οικονομία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.