Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ημερίδα για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Αγρίνιο

agrinio00Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και η Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος συνδιοργανώνει με το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος (Αγρινίο ) Ημερίδα με θέμα :

«Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τοπική Κοινωνία στο Αγρίνιο»,στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος )στις 15 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση αυτή είναι προσκεκλημένη και θα συμμετάσχει η μη κερδοσκοπική εταιρία CulturePolis, που από το 2006 με έδρα την Κέρκυρα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε θέματα πολιτισμού, βιωσιμότητας και  καινοτομίας. Την περίοδο αυτή η CulturePolis ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό έργο “SUSTCULT”, που εφαρμόζει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη. Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ.Λαοπόδης και οι συνεργάτες του θα αναπτύξουν το θέμα βιώσιμης διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς και το ρόλο των τοπικών κοινωνιών καθώς και τις εμπειρίες από την εφαρμογή της μεθοδολογίας στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, Μνημείο UNESCO.

Η συνάντηση θα αποτελέσει το ξεκίνημα μιας διαδικασίας συντονισμού των φορέων για την καλλίτερη Διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προς όφελος της Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής μας.

Για αυτό το λόγο όσοι φορείς επιθυμούν πρέπει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2014 να δηλώσουν συμμετοχή  στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου και στα γραφεία της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Τηλ : 2641028902 και κιν. 6972301346 και 6947696906.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

18.30 Προβολή φωτογραφιών από την Φωτογραφική Ομάδα Art 8 στο χώρο της εκδήλωσης . Φωτογραφική Ομάδα Art 8Γαλάνη 4 & Ηρ.Πολυτεχνείου-Πλατεία Χατζοπούλου30100 Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανία

 

18.40 Χαιρετισμοί
18.50 Πολιτιστική κληρονομιά, βιωσιμότητα και ανάπτυξη τοπικών οικονομιών / κοινωνιών Δρ. Βασίλειος ΛαοπόδηςΙδρυτής & Πρόεδρος CulturePolis
19.05 Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Σχέδιο Διαχείρισης και καλές πρακτικέςΜελέτη περίπτωσης από το έργο SUSTCULT«Επιτυγχάνοντας βιωσιμότητα μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς

 

Φωτεινή Παπαχατζή CulturePolis Υπεύθυνη Έργου SUSTCULT
19.20 Η Βιομηχανική Κληρονομιά του Αγρινίου/Ιστορική και Αρχιτεκτονική Επισκόπηση. Δρ.Μονιούδη – Γαβαλά Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. 
19.35 Νέες τεχνολογίες για την αναπαράσταση                            Γ.Στυλιαράςτων ιστορικών Μνημείων                                              Επίκουρος ΚαθηγητήςΠανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος

Την εκδήλωση συντονίζειη κ.Μόνικα Διαμαντή, Μουσειολόγος – Αρχαιολόγος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.