Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Η άγνωστη Αιτωλοακαρνανία

Μεταξύ λίμνης Κρεμαστών και Καστρακίου. Η ροή του Αχελώου που ουσιαστικά σε αυτό το σημείο είναι στάσιμη, καθώς ρυθμίζεται από τα υδροηλεκτρικά φράγματα του Καστρακίου. Μακριά από πρόσβαση με επαρχιακό δρόμο με άσφαλτο, 8 χμ από την Εθνική οδό Αγρίνίου-Καρπενησίου ( ο δρόμος με την κίτρινη σήμανση στον χάρτη) βρίσκεται μια εύφορη περιοχή που τώρα ένα μεγάλο μέρος της έχει καλυφθεί από νερό.. Στους ντόπιους είναι γνωστή ως “Προύλπος”

Επιλέξαμε τη διαδρομή από το χωριό Αμπέλια. Αρκετά χιλιόμετρα μετά το χωριό ψάχναμε το δρόμο που οδηγεί προς αυτή τη περιοχή. Μάταια. Ο λόγος είναι ότι η πινακίδα ήταν πολύ..εμφανής και ευτυχώς που βρέθηκε ένας ντόπιος που μας υπέδειξε το σωστό σημείο.

Ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση..

Τον χωματόδρομο διέκοπτε ένα ρέμα.
Απροσπέλαστο φυσικά το χειμώνα που κατεβάζει πολύ νερό..

Και φτάσαμε στη μικρή λίμνη γνωστή στους κατοίκους ως “Προύλπος”.
Η εναλλαγή πράσινου και γαλάζιου μοναδική.

Αναζητήσαμε όχθη αλλά μάταια.
Υπήρχε πυκνή βλάστηση και ήταν πλήρως απροσπέλαστη…

Στην όχθη της λίμνης βρήκαμε το παλαιό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
Σημάδι ότι κάποτε αυτός ο τόπος έσφιζε από ζωή..

Αφού είδαμε τη φυσική αυτή ομορφιά πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Στο βάθος oι κορυφές του Αι Λιά και του Κούτουπα (1795μ) στο Παναιτωλικό όρος. Από το μέρος αυτό που βλέπετε κοντά στην εικόνα έχει προβλεθεί περίπου η νέα χάραξη της εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου.
Αν και εφόσον γίνει, θα παρακάμπτει ολόκληρο τον ορεινό όγκο που βλέπετε και που από κει τώρα περνάει το υπάρχον οδικό δίκτυο.
Και μια λεπτομέρεια: Ό,τι είδατε στις παραπάνω φωτογραφίες από Γενάρη του 2011 θα ανήκει στο Δήμο Αγρίνιου!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.