Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Η Βάλβειος επέστρεψε στο δήμο!

Η Βάλβειος επέστρεψε στο δήμο!

βάλβειος-βιβλιοθήκηΤην άρση παραχώρησης του κτιρίου της Βαλβείου Βιβλιοθήκης στο ΤΕΙ Μεσολογγίου αποφάσισε ομοφώνως το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου. Ουσιαστικά με όσα προηγήθηκαν το κτίριο επιστράφηκε από το ΤΕΙ που δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει. Το δημοτικό συμβούλιο ανακάλεσε δηλαδή την προ τριετίας απόφαση να παραχωρηθεί η δωρεάν χρήση του κτιρίου που στεγάζονταν η “Βάλβειος Βιβλιοθήκη ”, για χρονικό διάστημα 30 ετών στο Τ.Ε.Ι.Μεσολογγίου.
Η παραχώρησε έγινε με την προοπτική το ΤΕΙ με δικές του αποκλειστικά δαπάνες να προχωρήσει στην αναγκαία αποκατάσταση και συντήρηση του κτιρίου ωστόσο να χρησιμοποιηθεί για βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και σπουδαστική λέσχη του ιδρύματος
Ωστόσο στη διάρκεια των τριών αυτών ετών δεν έγινε δυνατό για διαφόρους λόγους να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής. Μετά την κατάργηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου και την ενσωμάτωση στο ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και κατόπιν προφορικών συνεννοήσεων και αλληλογραφίας μεταξύ του Δήμου και του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, στο οποίο έχουν περιέλθει όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου βάσει των διατάξεων του Ν.4009/2011, δεν ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες και τα εμπόδια για την αξιοποίηση του κτιρίου από το ΤΕΙ, ενώ το ίδιο το ίδρυμα διαμέσου του Πρόεδρου του Σωκρ Καπλάνη διεμήνυσε πως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να εκπληρωθεί αυτή η επισκευή μεγάλου κόστους.
Αυτά ανέφερε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης που επικαλούμενος τις μεγάλες στεγαστικές ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου πρότεινε να περιέλθει η χρήση του κτιρίου που στεγάζονταν η “ΒΑΛΒΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” και πάλι στο Δήμο όπως και αποφασίστηκε.

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.