Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Η ενδοοικογενειακή βία απασχολεί την αγρινιώτικη κοινωνία

Η ενδοοικογενειακή βία απασχολεί την αγρινιώτικη κοινωνία

Δύσκολος ο ρόλος της τοπικής αστυνομίας

Η βία στην οικογένεια απασχολεί την αγρινιώτικη κοινωνία, αναπόφευκτα και την Αστυνομία. Τους τελευταίους μάλιστα μήνες αναφέρονται στην τοπική Αστυνομία όλο και περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας . «Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί» σχολιάζει και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δημήτρης Τσακαρδάνος, ο οποίος αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά με λεπτούς χειρισμούς.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, λίγο όμως απασχολούν το αστυνομικό δελτίο, αφού τα θύματα σπανίως καταγγέλλουν τις επιθέσεις, ενώ όσα φθάνουν μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση ,γίνεται προσπάθεια (όπου αυτό είναι εφικτό) και από την πλευρά των ανδρών της αστυνομίας για συμβιβασμό. Το ανησυχητικό είναι πως αρκετά από αυτά χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη αγριότητα και κυρίως τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Όσον αφορά στη μορφή και το είδος της βίας που ασκείται ,όπως λένε πηγές της αστυνομίας , το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών αφορούν σωματική βία, μικρότερο ψυχολογική βία και ένα πολύ μικρότερο σεξουαλική βία. Η ενδοοικογενειακή σωματική βία συμπεριλαμβάνει και πολύ σοβαρότερα κρούσματα από την απλή βλάβη περιλαμβανομένων κάποιων τραυματισμών … και άλλου τύπου βαριές βλάβες!Προκύπτει λοιπόν ως επιτακτική ανάγκη να επισπευτεί η δημιουργία στο Αγρίνιο, του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Προς το παρόν όσοι χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλούν την τηλεφωνική γραμμή της Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas , «11707» είναι διαθέσιμη για το κοινό από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 08:00 έως 16:00. Προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πανελλαδική εμβέλεια και η χρέωση είναι αστική – από οποιοδήποτε σημείο οι ενδιαφερόμενοι καλούν. Συμπληρωματικά, μέσω της γραμμής και του email το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχει Συμβουλευτική με την Οπτική του Φύλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.