Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Η κακοκαιρία και οι κεραυνοί έφεραν… πυρκαγιές!Υπ’ ατμόν η Πυροσβεστική

Η κακοκαιρία και οι κεραυνοί έφεραν… πυρκαγιές!Υπ’ ατμόν η Πυροσβεστική

gre11675254.limghandler (1)Στην κυριολεξία, έτρεχαν και δεν έφθαναν σήμερα το απόγευμα οι πυροσβέστες σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, καθώς από τη στιγμή που άρχισε να σκοτεινιάζει και εμφανίστηκαν οι κεραυνοί στον ουρανό, μάλλον ξεκίνησε και… μπαράζ πυρκαγιών.

Οι πρώτες που ξέσπασαν ήταν στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στις περιοχές Τρύφου και Αετός.

Μετά από πολύ προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, αφού τα εναέρια μέσα λόγω της καταιγίδας δεν μπορούσαν να απογειωθούν από το αεροδρόμιο του Ακτίου, οι φλόγες κατασβέστηκαν.

Η πυρκαγία αποτέφρωσε 14 στρέμματα στην περιοχή Τρύφου και επτά στη θέση “Αετός”, ενώ αποσοβήθηκε εγκαίρως ο κίνδυνος για τα σπίτια.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά από κεραυνό στον Πλάτανο Ναυπακτίας η οποία αντιμετωπίστηκε κατά τις 19.00 το απόγευμα.

Συνολικά έκαψε 15 στρέμματα δασικής έκτασης. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο εξωκλήσι του προφήτη Ηλία και στις ποιμενικές συνοικίες Καραγιανέϊκα της Πωγωνισκάς που ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και της νεροποντής, δεν επεκτάθηκε. Στο σημείο αυτό επιχείρησαν 10 άνδρες με 5 οχήματα.

Στο μεταξύ, οι φλόγες έκαψαν πάνω από 20 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 στρέμματα γεωργικής το απόγευμα και στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών του γειτονικού νομού Ηλείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 20.00 το βράδυ. Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ δεν αεπιλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε στη Δυτική Ελλάδα την Τρίτη, στις 17.15 το απόγευμα στη θέση Μακρινή του Δήμου Ναυπακτίας, η οποία τέθηκε μετά από λίγη ώρα υπό έλεγχο.

Οι τέσσερις άνδρες της Πυροσβεστικής που επενέβησαν με 2 οχήματα, έκαναν εγκατάσταση με σωλήνες σε χαράδρα βάθους 700 μέτρων όπου έκαιγε η φωτιά.

Λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε στη Δυτική Ελλάδα, στις 16:30 περίπου το απόγευμα, στην περιοχή Μάτεσι του Δήμου Ανδραβίδας-Κρεστένων όπου στο έργο της κατάσβεσης επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, για να την θέσουν υπό έλεγχο.

www.tempo24.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.