Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Η κατάσταση και οι κίνδυνοι για το νέο κλειστό του Αγρινίου

Η κατάσταση και οι κίνδυνοι για το νέο κλειστό του Αγρινίου

9cd76729681b11e87c30e2ea900a4856_XLΗ  κατάσταση για το νέο κλειστό γυμναστήριο του Αγρινίου

Το www.basket247.gr σας μεταφέρει τα νεότερα για το πολύπαθο νέο κλειστό γυμναστήριο. Το νέο(!) κλειστό γυμναστήριο του Αγρινίου (αερογέφυρα) που τα εγκαίνια κατασκευής του είχαν γίνει το… 1995, αργά αλλά σταθερά οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Η στέγη έχει μπει, τα υδραυλικά και οι τοίχοι είναι έτοιμοι ενώ με τα 400.000 ευρώ που μπήκαν στον λογαριασμό (ύστερα και από επίπονες προσπάθειες του αρμόδιου εργολάβου) από την Γενική Γραμματεία θα μπουν τα υπόλοιπα έργα σε εφαρμογή όπως το παρκέ, τα καθίσματα, και ο καλλωπισμός του περιβάλλοντα χώρου.

Οι κίνδυνοι και τα προβλήματα

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος την δεδομένη στιγμή είναι η ασφάλεια των εργασιών. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εργολάβο Κύριο Τζούρο: Ήδη είχαμε απώλειες καλωδίων, χαλκού. Το κλειστό γυμναστήριο δεν φυλάσσεται την νύχτα. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό. Κάνω έκκληση και στην Αστυνομία για όσο καιρό το γήπεδο κατασκευάζεται να εντείνει τις περιπολίες προς την περιοχή. Είναι το μόνο πράγμα που ίσως μπορεί να μας πάει πίσω. Σκοπεύουμε να κάνουμε και εμείς ενέργειες για την διαφύλαξη του έργου, αλλά θα παρακαλούσα και την αστυνομία όσο μπορεί να επιβλέπει με τις περιπολίες το βράδυ.

Το μεγάλο πρόβλημα

Ότι ακριβώς συνέβη και στο κλειστό γυμναστήριο της Βόνιτσας. Οι μη μέτρηση του χώρου και η μη αναζήτηση ενός ειδικού με το άθλημα την σωστή ώρα έφερε το γήπεδο στα 34 μέτρα. Και αν οι διαστάσεις είναι σωστές μιας και το γήπεδο είναι 28 , αυτά τα 6 μέτρα δεν επαρκούν για την τοποθέτηση μπασκέτας με βάση. Το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο και πλέον ο αρμόδιος εργολάβος όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, με την βοήθεια τώρα του προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστα Νικάκη θα αναζητήσουν την καλύτερη λύση. Εάν το γήπεδο δεν μπορεί να μεγαλώσει και άλλο εκεί που θα τοποθετηθούν οι μπασκέτες (με το άνοιγμα ίσως ενός θόλου) τότε θα πάμε αναγκαστικά στην λύση της μπασκέτας τοίχους.

Παρατηρήσεις

Με την ανάληψη του έργου από τον κύριο Τζούρο το έργο αργά αλλά σταθερά προχωράει προς την ολοκλήρωση του. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά ίσως και τον Αύγουστο το γήπεδο να έχει παραδοθεί. Αλλά θα πρέπει σε αποφάσεις κρίσιμες όσον αφορά την λειτουργικότητα και όχι μόνο του γηπέδου να διερωτώνται αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ και ΞΕΡΟΥΝ και όχι άνθρωποι που απλά.. έχουν άποψη για το μπάσκετ και παίρνουν στο λαιμό τους και αυτούς που εργάζονται σκληρά για την ολοκλήρωση του έργου. Όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση των χρωμάτων της στέγης που και πολλά λεφτά κόστισε και αντιδράσεις προκάλεσε καθώς και για την μέτρηση του γηπέδου. Γιατί ως γνωστόν καλύτερα να είσαι αμαθής, παρά ημιμαθής.

Μιχάλης Σταμουλάκης

www.basket247.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.