Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Η παγκόσμια οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα της Αιτ/νίας(!)

Η παγκόσμια οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα της Αιτ/νίας(!)
Ακούγοντας τα δελτία ειδήσεων των τελευταίων εβδομάδων περί παγκόσμιας κατάρρευσης οικονομικής, θαρρεί κανείς ότι όλα αυτά φαντάζουν ως ένας μακρινός εφιάλτης! Με μερικές πρόχειρες σκέψεις αναρωτιέται εύκολα κανείς: Τι δουλειά έχει η Αιτωλοακαρνανία με όλα αυτά; Βαριά βιομηχανία δεν έχει, οι τράπεζες δεν στέρευσαν από ρευστό, γεμάτη από υπαλλήλους είναι, πολυεθνικές είναι ελάχιστες, άρα …
Κι όμως. Τα κακά μαντάτα έρχονται από το Πλατυγιάλι. Πληροφορίες λένε ότι ήδη έχουν γίνει απολύσεις ερχαζομένων που δουλέυουν στο εμπορικό λιμάνι του νομού μας. Ο λόγος; Η εμπορική κίνηση λόγω της κρίσης έπεσε, τα καράβια που ‘ερχονται από Ασία και άλλου λιγόστευσαν, άρα μειώνεται και η δουλειά και κατά συνέπεια το προσωπικό. Με λίγα λόγια ότι χτίστηκε για την οικονομία της περιοχής εδώ και κάποιους μήνες, τώρα κάνει βήματα προς τα πίσω. Ο χρόνος θα δείξει για το πως θα διαμορφωθεί γενικά η κατάσταση.
Ρισκάρουμε να κάνουμε την εξής εκτίμηση: Ότι από τη παγκόσμια οικονομική κρίση καθε αυτή, αν φτάσει στη χώρα μας η περιοχή μας ίσως πληγεί λιγότερο. Ο Λόγος; Η τωρινή της οικονομία ΔΕΝ στηρίζεται στον μαζικό τουρισμό και η περιοχή ΔΕΝ δέχεται τουρίστες ειδικά από το εξωτερικό. Άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα κρίσης. Ίσα ίσα που η Αιτωλοακαρνανία είναι οικονομικός σχετικά προορισμός για διακοπές.( Άλλο που πάσχει από υποδομές). Γεωργία και κτηνοτροφία ( ότι έχει απομείνει) παράγουν ήδη πρώτης ανάγκης, που είναι προτεραίοτητα για τη τσέπη ενός καταναλωτή.
Το ζήτημα είναι φυσικά το Πλατυγιάλι και ορισμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ, αν συμπαρασυρθούν από μια νέα πιθανή κατρακύλα των μετοχών και καταρρεύσουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.