Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Η υπερβολή της αστυνομίας και το… ελικόπτερο

Η υπερβολή της αστυνομίας και το… ελικόπτερο

Από  ένταση, επεισόδια και δακρυγόνα χαρακτηρίστηκε η επίσκεψη του Μάριου Σαλμά στο Μεσολόγγι . Το timing της επίσκεψης  αποδείχθηκε το πλέον ατυχές καθώς  αυτή συνέπεσε με τις μέρες που το Μεσολόγγι «βράζει» για το ΤΕΙ ξεκινώντας μάλιστα από χθες νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Ωστόσο η κατάσταση σήμερα έξω από το Ξενοδοχείο όπου μιλούσε (σε πολιτικούς του φίλους) ο Μάριος Σαλμάς εκτραχύνθηκε χωρίς σοβαρό λόγο καθώς οι συγκεντρωμένοι  διαμαρτυρόμενοι  (για το ΤΕΙ ) σε καμία περίπτωση δεν είχαν στις προθέσεις τους να προκαλέσουν επεισόδια  παρά να διατρανώσουν την οργή τους για την υποβάθμιση του ΤΕΙ και κατά συνέπεια της πόλης και να γνωστοποιήσουν τα αιτήματα τους στον Αιτωλοακαρνάνα πολιτικό.

Η στάση της αστυνομίας και η χρήση δακρυγόνων χαρακτηρίζεται σε κάθε περίπτωση υπερβολική και μάλιστα όταν -όπως αποδείχθηκε εξάλλου- ο αριθμός των αστυνομικών δεν επαρκούσε για να κρατηθεί ο κλοιός του ξενοδοχείου! Και  δακρυγόνα λοιπόν χρησιμοποιήθηκαν και ο κλοιός έσπασε εύκολα  αλλά και τραγελαφικά σενάρια διακινήθηκαν….

Ένα από αυτά ήταν η διακίνηση στους διαμαρτυρόμενους έξω από το ξενοδοχείο της πληροφορίας πως ο υπουργός επρόκειτο να φύγει με …ελικόπτερο. Όταν το άκουσαν πολλοί συγκεντρωμένοι-μεταξύ τους και πολλοί νεοδημοκράτες- οργίστηκαν περισσότερο ωστόσο η πληροφορία αποδείχθηκε «ράδιο-αρβύλα»!

Σημειωτέον πως η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Μεσολόγγι δεν είχε καποια θεσμική στόχευση, δηλαδή δεν έγινε για θέματα Υγείας  ούτε επιφύλλασε κάποιες (καλές) ειδήσεις για το “Αθηνά” όπως ήλπιζαν κάποιοι. Επρόκειτο απλώς για μια συνάντηση με πολίτες στην οποία κλήθηκαν πολιτικοί του φίλοι απ΄’ολο το Νομό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.