Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Θέλει νίκη του βασικού ανταγωνιστή του!

Θέλει νίκη του βασικού ανταγωνιστή του!

Από τις ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τετράδα των Play-out στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΝΑ, μόνο οι δύο ελπίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν τη διαδικασία, εξασφαλίζοντας την απ’ ευθείας παραμονή. Ο Προμηθέας και το Καινούριο. Και οι μόνες ομάδες που μπορούν να ξεπεράσουν στη βαθμολογία είναι ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου και ο Απόλλων Δοκιμίου.

Ο Προμηθέας για να τα καταφέρει καλείται να κερδίσει σήμερα τον δεύτερο της βαθμολογίας Ατρόμητο Αντιρρίου και το επόμενο Σάββατο να κερδίσει και στο Αγγελόκαστρο τον Αετό Σταμνάς.

Πιο εύκολα (θεωρητικά τουλάχιστον), είναι τα πράγματα για το Καινούριο, που θα δώσει ως γηπεδούχος τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Σήμερα παίζει στο γήπεδο Καραπαπά με τον Αετό Σταμνάς, που ήδη έχει εξασφαλίσει την παραμονή του και στο ίδιο γήπεδο υποδέχεται στις 23 του μήνα τον Αμφίλοχο.

Η ομάδα της Αμφιλοχίας καταλαμβάνει τη 12η θέση και είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθειά της ν’ ανέβει παραπάνω σκαλοπάτι. Η φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει, ότι αν η διαφορά της 12ης ομάδας με την 9η ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, τότε η 9η δεν συμμετέχει στα Play-out. Εξασφαλίζει απ’ ευθείας την παραμονή.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος η διαφορά είναι στους 11 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που θα τερματίσει στην 9η θέση (σήμερα ισοβαθμούν με 32 Προμηθέας και Καινούριο) αυξήσει κατά δύο πόντους τη διαφορά, τότε εξασφαλίζει τη σωτηρία!

Το Καινούριο για παράδειγμα, αν κερδίζει αύριο τον Αετό, παρακαλάει να κάνει και ο Απόλλωνας Δοκιμίου το ίδιο στην Αμφιλοχία. Ουσιαστικά επιθυμεί νίκη της ομάδας την οποία μπορεί να περάσει στον βαθμολογικό πίνακα αν εκείνη χάσει!!!

Σ’ αυτή την περίπτωση αρκεί να κερδίσει το Καινούριο την τελευταία αγωνιστική τον Αμφίλοχο. Ακόμα και αν οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν την απ’ ευθείας παραμονή τα καταφέρουν και το ίδιο τερματίσει στην 9η θέση, θα έχει σωθεί. Εύχεται, λοιπόν να κερδίσει αύριο ο βασικός του ανταγωνιστής στη μάχη της σωτηρίας…

Αλλά και εκείνο να σωθεί νωρίτερα, καλό θα κάνει σε όποια ομάδα καταλάβει την 9η θέση. Ο Αμφίλοχος από την άλλη, δεν έχει κανένα κίνητρο για να πάρει βαθμούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Είναι απίθανο να ανέβει παραπάνω από την 12η θέση, οπότε θ’ αρχίσει τα Play-out με μηδέν βαθμούς. Αν αυτά γίνουν με τρεις ομάδες στην περίπτωση που εκείνη της 9ης θέσης σωθεί (λόγω 13 βαθμών και άνω), πάλι ευνοημένος θα είναι ο Αμφίλοχος.

Η σημερινή αγωνιστική, σύμφωνα με όσα προβλέπει η προκήρυξη, έχει αυτό το παράδοξο. Σπάνια ομάδα ωφελείται από νίκη αυτής που είναι ακριβώς μπροστά της στον βαθμολογικό πίνακα. Στην περίπτωσή μας, συμβαίνει.

Χρήστος Στούμπος-ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.