Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Θέλουν ν’ αλλάξουν το κόμμα. Μπορούν;

Θέλουν ν’ αλλάξουν το κόμμα. Μπορούν;

Νόδε ΑιτωλοακαρνανίαςΣτη ΝΔ ξέρουν καλά ότι οι δομές του κόμματός είναι διαλυμένες. Οι οργανώσεις έμειναν «σφραγίδες» και διαρκώς απαξιώνονται , νέο πολιτικό προσωπικό δεν παράγεται.

Η κατάσταση αυτή  βέβαια κάποιους βολεύει, τους τύπους του κομματικού σωλήνα. Αυτούς που κρατούν τη  σφραγίδα σε κάποιες οργανώσεις, που θεωρούν ακόμη σπουδαίο ρόλο να είναι παρατρεχάμενοι σε κάποιον –ισχυρό υποτίθεται-παράγοντα.

Υπάρχουν όμως και λίγοι που προβληματίζονται και θέλουν να αλλάξουν τις δομές του κόμματος. Στη Συγγρού λοιπόν επεξεργάζονται ένα σχέδιο για την κομματική οργάνωση και για το λόγο αυτό στελέχη της κεντρικής διοίκησης, όπως ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού κ.Χονδρόγιαννος, ήρθαν το απόγευμα της Κυριακής στο Μεσολόγγι όπου στο Εργατικό Κέντρο συναντήθηκαν με τα μέλη της ΝΟΔΕ.

Τους παρουσίασαν τα σχέδια για τη νέα δομή του κόμματος σύμφωνα με την οποία οργανώσεις θα είναι μια σε κάθε δήμο, επτά δηλαδή στην Αιτωλοακαρνανία και οι πρόεδροι τους θα μετέχουν και στη νομαρχιακή. Προβλέπεται επίσης στη νομαρχιακή να μετέχουν και οι βουλευτές του κόμματος, ο περιφερειάρχης , ο αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχοι εφόσον βέβαια είναι μέλη του κόμματος.Στόχος το όργανο να είναι ισχυρό, πιο πολιτικοποιημένο. Επίσημη έκφραση τα σχέδια θα πάρουν σύντομα ώστε εν συνεχεία πριν τα Χριστούγεννα να διεξαχθούν και οι εσωκομματικές εκλογές στις κατά τόπους οργανώσεις.

Βέβαια στη θεωρία πάντα τα πήγαιναν καλά στη ΝΔ. Στην πράξη όμως κόμμα δεν κατάφεραν να φτιάξουν. Η πορεία παραμένει φθίνουσα και δύσκολα θα ανακοπεί.  

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Καταστράφκαμε!

    Όχι! Γιατί θα μας το κάνετε αυτό; Θα χάσουμε τις ωραίες ανακοινώσεις για τον “παχύ ίσκιο” των δέντρων στο πάρκο; σαν αυτή που έβγαλε η ΝΔ μετά από κάτι μήνες; Κρίμα και είναι ωραίο να διαβάζεις εκθέσεις 3ης δημοτικού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.