Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Θέματα για ΚΕΔΑ και σχολικά κτήρια στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Θέματα για ΚΕΔΑ και σχολικά κτήρια στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

DSCN3208

Καθώς η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε κυρίως ορισμούς επιτροπών και τεχνικά θέματα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο στο Αγρίνιο το ενδιαφέρον υπήρξε εκτός διαδικασίας.

Αρχικά ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου πήρε το λόγο κι αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του καθηγητή Αθανάσιου Παλιούρα, «ενός μεγάλου Αγρινιώτη κι ενός σπουδαίου καθηγητή», όπως είπε, « με πλούσιο έργο και μεγάλη προσφορά τόσο στην επιστήμη του όσο και στις ανθρώπινες αξίες». Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια όλων ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στον μνήμη του εκλιπόντος, ενώ παράλληλα πέρασε ομόφωνα και η πρόταση να δοθεί ο όνομα του καθηγητή σε δρόμο της πόλης.
Στη συνέχεια κι εκτός ημερήσια διάταξης με τον χαρακτήρα του επείγοντος συζητήθηκε η πρόταση για πρόσθετη επιχορήγηση της ΚΕΔΑ ώστε να μην έχει πρόβλημα λειτουργίας καθώς τα έσοδά της παρουσιάζουν υστέρηση κατά τουλάχιστον 124 χιλιάδες ευρώ από λιτότερα εισιτήρια και προϊόντα στα κυλικεία των δημοτικών κινηματογράφων. Η επιχορήγηση είναι ύψους 153 χιλιάδων , έχει εγκριθεί από τον Επίτροπο αλλά στο συμβούλιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς δεν την ψήφισαν οι κ.κ Παπανικολάου, Δήμας (Λαϊκή Συσπείρωση) και Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο).
Ακολούθησαν ακόμα και ορισμένες δηλώσεις όπως του συμβούλου της παράταξης Τραπεζιώτη-και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου-κ. Καμμένου, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την ταχύτητα και τη προχειρότητα με την οποία έχουν έρθει ήδη θέματα όπως της ΕΛΕΠΑΠ ή του ισολογισμού. Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο κ. Παπαναστασίου ζητώντας να μην γίνεται κατάχρηση της ανεκτικότητας του προέδρου και του ιδίου καθώς τα θέματα έρχονται κανονικά και υπάρχει ανάγκη για πολλά διαδικαστικά ζητήματα στο ξεκίνημα της θητείας της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής.
Ο κ. Παπανικολάου πήρε τον λόγο ρωτώντας γιατί δεν έχει ακόμα γίνει συνεδρίαση με θέμα τον καταρροϊκό πυρετό, για να του απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης ότι αρμοδιότητα του δήμου είναι οι κουνουποκτονίες που έχουν ήδη γίνει σε όλο το δήμο, ενώ όλες οι άλλες αρμοδιότητες ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Δύο δηλώσεις έκανε κι ο κ,. Μερμίγκης του Ανυπότακτου Αγρινίου, εκφράζοντας στην πρώτη τα συγχαρητήριά του για την πρωτοβουλία της οδοντιατρικής προληπτικής στα σχολεία από τον δήμο που όμως, όπως είπε, δεν έχει τη στήριξη των 5 οδοντιάτρων του νοσοκομείου χωρίς να έχει εξήγηση γι’ αυτό. Στην ίδια δήλωση διαφώνησε με το θέμα της μέτρησης οστικής πυκνότητας που γίνεται από το δήμο από τη φτέρνα σε άλλο πρόγραμμα και πρότεινε να διατεθούν οι εθελοντικές δυνάμεις για τεστ Παπ ή για μαστογραφίες. Στο θέμα αυτό απάντησε ο κ. Καλαντζής ότι ο οδοντιατρικός έλεγχος ήταν κάτι που ξεκίνησε από την προηγούμενη Αρχή, ενώ είναι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις.
Σε άλλη δήλωση ο κ. Μερμίγκης ρώτησε γιατί το 6ο Λύκειο στεγάζεται σε ακατάλληλο κτήριο ιδιώτη και όχι σε ιδιόκτητο χώρο από το δήμο ενώ αναφέρθηκε και στην ανυπαρξία τουαλέτας στο συγκρότημα των 11ου και 17ου Δημοτικών και 11ου Νηπιαγωγείου. Σχετικά με το πρώτο θέμα τον ρώτησε ο πρώην δήμαρχος κ. Μοσχολιός αν εννοεί ως διαθέσιμο χώρο τον χώρο του Μουσικού που τώρα φιλοξενεί τμήμα του Πανεπιστημίου για να απαντήσει ο κ. Μερμίγκης ότι «πρέπει να συζητηθεί το θέμα», ενώ στο δεύτερο θέμα τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κ Γκρίζης που είπε ότι στην ουσία «6ο Λύκειο δεν υφίσταται παρά μόνο στα χαρτιά αφού δεν έχει ούτε υπολογιστή». Ακόμη ότι για τις τουαλέτες των παραπάνω σχολείων είχε παρθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά η άδεια δεν προχώρησε κάτι που ίσως γίνει τώρα, ενώ έκανε αναφορά για «κακά μισθώματα από πλευράς συνθηκών για τα παιδιά» και για «τακτική που ενσωμάτωνε δεύτερα σχολεία πάνω σε άλλα, αφού είναι γνωστό ότι το κτήριο στα συγκεκριμένα σχολεία είναι μόνο για το 11ο Δημοτικό». «Πάντως πρόκειται για θέματα που δεν λύονται σε ένα μήνα, αλλά ασχολούμαστε καθημερινά με αυτά και άλλα πολλά», τόνισε ο κ. Γκρίζης.
Να σημειωθεί ότι πριν τη συνεδρίαση μέλη της κίνησης που έχει αντιδράσει στο παρελθόν με το έργο της ανάπλασης στο Πάρκο μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια για τον ένα χρόνο από το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων, παρουσιάζοντας το ιστορικό της υπόθεσης από τη σκοπιά τους και το τι επιδιώκουν για το μέλλον.
DSCN3183 DSCN3185 DSCN3191 DSCN3194 DSCN3196 DSCN3198 DSCN3199 DSCN3206 DSCN3208 DSCN3214

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.