Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Θέμα για τη συγγένεια Καρχιμάκη-Παπουτσή θέτει η Γιαννακά

Θέμα για τη συγγένεια Καρχιμάκη-Παπουτσή θέτει η Γιαννακά

Θέμα Καρχιμάκη θέτουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπουτσή, καθώς όπως υποστηρίζουν η συγγενική σχέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην υπουργό – έχουν παντρευτεί δύο δίδυμες αδελφές – δημιουργεί ζήτημα ηθικής τάξης ενόψει της εσωκομματικές αναμέτρησης.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά, μίλησε στο “Ράδιο 9” για το θέμα και δήλωσε: “Η στενή συγγένεια του κ. Παπουτσή με τον κ. Καρχιμάκη είναι ξέρετε ένα ζήτημα που μπορεί εσωκομματικά σε μας να φέρει άσκοπες τριβές και κάποιες αμφιβολίες. Το θέμα παραίτησης του κ. Καρχιμάκη είναι θέμα δικό του αν μπορεί να εγγυηθεί ο ίδιος το αδέκαστο της διαδικασίας”.

Την ίδια στιγμή, βουλευτές και στελέχη που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο συλλέγουν υπογραφές για να καταθέσουν έγκαιρα προς τα όργανα του ΠΑΣΟΚ πρόταση για την υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών, ενώ στη σχετική επιστολή τους αναφέρουν: “Έχει μεγάλη σημασία η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του Κινήματος, μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του, να λειτουργήσει ως μια ευκαιρία επανασυσπείρωσης της δημοκρατικής παράταξης. Ως ευκαιρία να διατυπωθεί ένας σύγχρονος, προοδευτικός και υπεύθυνος Πολιτικός λόγος ικανός να σηματοδοτήσει την μετάβαση στη νέα εποχή. Όσοι υπογράφουμε το κείμενο αυτό, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, θεωρούμε ότι η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι αυτή που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή, προς όφελος της παράταξης και πρωτίστως του ίδιου του τόπου”.

Τις κινήσεις τους επισπεύδουν όπως φαίνεται και οι διαγραφέντες από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η Λ. Κατσέλη που μίλησε στην τ/σ ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί ότι ο πολιτικός φορέας, που ετοιμάζει μαζί με τον Χ. Καστανίδη βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει “σάρκα και οστά” και τόνισε: “Είναι κάτι το οποίο συζητάμε με πάρα πολύ κόσμο και κόσμο που μπορεί να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΠΑΣΟΚ, εκτός ΠΑΣΟΚ και θα δούμε τι θα γίνει. Όχι μόνο ο Χάρης Καστανίδης αλλά πάρα πολλά στελέχη, που έχουμε τις ίδιες αγωνίες για αυτό τον τόπο”.

“Μιλάω και με τον κ. Καστανίδη και με την κ. Κατσέλη και νομίζω ότι αυτός θα είναι και ο πυρήνας της νέας οντότητας που θα εκφράζεται και κοινοβουλευτικά κατά πρώτον”, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάμπρος Μίχος, μιλώντας στο ρ/σ Flash.

Κι ενώ οι υποψήφιοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη “μάχη” της διαδοχής, στην Ιπποκράτους η κατάσταση είναι εκρηκτική μιας και το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη προέδρου έχει γίνει “μύλος” και δεν έχει βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ταλανίζεται από τις εσωκομματικές κόντρες ορισμένοι εκ των διαγραφέντων δείχνουν να μην επιθυμούν πλέον την επάνοδο τους στο κίνημα με μια εξ αυτών τη Μιλένα Αποστολάκη η οποία μιλώντας στο ρ/σ “Αντέννα” δήλωσε: “Η διαφοροποίηση μου με το ΠΑΣΟΚ ξεκινά από παλιά από το 2006, μια θα έλεγα σφοδρή, διαφωνία με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία δυστυχώς είχε συνέχεια τόσο με το δημοψήφισμα όσο και με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση την οποία καταψήφισα. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια διαφωνία καταγεγραμμένη και μη ανατρέψιμη”.

Πηγή: MEGA TV

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.