Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

”Θα ασχοληθώ ενεργά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές…”

”Θα ασχοληθώ ενεργά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές…”

Σε συνέντευξή της στο Δημήτρη Παπαδάκη και την εφημερίδα ”Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων” η βουλευτής του νομού Σοφία Γιαννακά ταράζει κυριολεκτικά τα πολιτικά ύδατα με την τοποθέτηση της για την περιφέρεια, αλλά και με την αναγγελία των αυτοδιοικητικών της προθέσεων.

«Ποτέ δεν έγινε συζήτηση για αλλαγή περιφέρειας. Όλες οι περιφέρεις στην Ελλάδα έμειναν στα παλιά τους όρια. Αν άλλαζαν θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθούμε το ΕΣΠΑ. Ποιος θέτει θέμα αλλαγής περιφέρειας στην Αιτ/νια; Μόνο αυτοί που έχουν προσωπικό όφελος και λέγοντας ψέματα η ανακρίβειες νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν τους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που κρατούν ακίνητη και αγκυλωμένη την Αιτ/ναι τα τελευταία 30 χρόνια, αυτοί που την καταδίκασαν στην απερήμωση και στην απώλεια 20 μονάδων ΑΕΠ. Έμαθα ότι ο κύριος Τσιχριτζής κινητοποιήθηκε για δήθεν αλλαγή της περιφέρειας. Ας ασχοληθεί ο κ. Τσιχριτζής με την ελλειμματική ανάπτυξη, την καλπάζουσα ανεργία, την αστυφιλία στο εσωτερικό του νομού. Και όχι με μία συζήτηση που δεν τον αφορά», τονίζει η κα. Γιαννακά.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι μεταξύ άλλων δηλώνει πως την ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση και ζητά χαρακτηριστικά «το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει τα στενά κομματικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων».

Όσον αφορά την τοποθέτηση για τις επερχόμενες εκλογές της 14ης Νοεμβρίου γίνεται αντιληπτό ότι η ο Καλλικράτης ανοίγει την όρεξη προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Ουσιαστικά η κα. Γιαννακά μέσα από τη συγκεκριμένη συνέντευξή της επιβεβαιώνει φήμες που της έφερναν διατεθειμένη να επιθυμεί να διεκδικήσει τον διευρυμένο δήμο Αγρινίου. Απ ότι φαίνεται ακόμη και εάν η κα. Γιαννακά δεν διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, η Παραβόλα θα έχει τελικά το «δικό» της υποψήφιο, αφού ο Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στον Αχελώο TV και το Μάκη Μάκκα, τόνισε ότι τον ενδιέφερε πάντα να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά της γενέτειράς του (Παραβόλα) πόσο μάλλον τώρα που αυτή θα προσχωρήσει στο Αγρίνιο…

Σχετικά με τη δήλωση της κας Γιαννακά για την περιφέρεια, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράζει δημόσια την άποψή του ακόμη και όταν δεν είναι αρεστή σε όλους. Εμείς έχουμε ταχθεί με επιχειρήματα από την πρώτη στιγμή υπέρ της απόσχισης του νομού μας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όντως η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται πίσω σε ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά γι αυτή την κατάσταση ευθύνονται όλοι ανεξαρτήτως οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί παράγοντες της μεταπολίτευσης. Ως προς τα υπόλοιπα ειλικρινά δε μας αφορούν οι όποιες προσωπικές πολιτικές αντιπαραθέσεις. Βαρεθήκαμε να ακούμε καθημερινά για τις παρασκηνιακές εσωκομματικές διενέξεις και τις αντίπαλες ομάδες που προωθεί η καθεμιά τη δική της υποψηφιότητα για το Αγρίνιο και την Περιφέρεια, προσπαθώντας άλλοτε να στείλει το μήνυμα της στην κομματική ηγεσία και άλλοτε να κερδίσει τη μάχη των επικοινωνιακών εντυπώσεων…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.