Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Θύμα “Καλλικράτη” και το Στρατολογικό Γραφείο Μεσολογγίου

Θύμα “Καλλικράτη” και το Στρατολογικό Γραφείο Μεσολογγίου
Στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα προχωρήσει η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ εντός του 2011.Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με θέμα τη λειτουργία Στρατολογικού Γραφείου στον Πύργο.
Όπως αναφέρει ο Υπουργός, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το Στρατολογικό Γραφείο Μεσολογγίου θα συγχωνευθεί με το Στρατολογικό Γραφείο Πάτρας και το Στρατολογικό Γραφείο Πύργου και θα δημιουργηθεί η νέα Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Οπως εκτιμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα Στρατολογικά Γραφεία, να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.