Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Θ. Μωραΐτης: «Βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών,δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας»

Θ. Μωραΐτης: «Βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών,δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας»

Θ. Μωραΐτης: «Βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας»

Υπογράφτηκε η σύβαση για την ενεργοποίηση του προγράμματος Jessica σε τρεις Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Ελλάδα

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης εδώ και αρκετούς μήνες δίνουμε μια σκληρή μάχη, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες:
1ον για να χτίσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης στη χώρα,
2ον να δημιουργήσουμε μια νέα φιλοσοφία επενδύσεων και ένα ριζικά νέο επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον,
3ον για να φέρουμε πιο κοντά τον δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα προωθώντας επενδύσεις που πραγματικά παράγουν προστιθέμενη αξία στις ζωές των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.» υπογράμμισε σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Jessica σε Περιφέρειες της χώρας.
Η σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, για την δημιουργία Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης (Jessica), στο οποίο χορηγούνται 85 εκατομ. ευρώ
Από το ποσό αυτό, τα 15 εκατομμύρια θα επενδυθούν στην Δυτική Ελλάδα.
Συνολικά, 258 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος. Τα χρήματα αυτά μπορούν να επενδυθούν σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων του Ταμείου μπορεί να περιλαμβάνει έργα αστικής ανάπτυξης στους ακόλουθους τομείς: αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters) υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας και έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

« Πρόκειται για επενδύσεις που περιλαμβάνουν έργα αστικής ανάπτυξης που μπορούν να ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα, να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και βεβαίως να κάνουν αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα: θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.