Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Ιερώνυμος: Οι στιγμές στο Νοσοκομείο και τα μηνύματα μιας συνέντευξης

Ιερώνυμος: Οι στιγμές στο Νοσοκομείο και τα μηνύματα μιας συνέντευξης

Μετά την περιπέτειά του στο Αγρίνιο, ο Aρχιεπίσκοπος πλέον αναρώνει στο ΚΑΤ. Το agrinionews αναδημοσιεύει από το Romfea.gr μια οπτική για τις στιγμές του στο Νοσοκομείο Αγρινίου αλλά και μία συνέντευξη στον Αχελώο ΤV από την οποία προκύπτουν σημαντικά μηνύματα.

Η πραότητα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε στιγμές πόνου
Θα ήταν μεγάλη παράλειψη έναν η «Romfea.gr» να μην γράψει, λίγα λόγια για το θλιβερό περιστατικό που συνέβη με τον Αρχιεπίσκοπο το απόγευμα της Δευτέρας στο Αγρίνιο.
Ήταν 18:30 όταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, για να προστεί της λιτανείας για τον πολιούχο της πόλεως.Η καταρρακτώδης βροχή δεν πτόησε τον Μακαριώτατο, και με χαμόγελο και πατρική αγάπη ευλογούσε τον λαό του Αγρινίου.
Λίγο πριν την είσοδο παρουσία δεκάδων πιστών ο Αρχιεπίσκοπος γλίστρησε στο πρώτο σκαλί του ιερού ναού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι.
Ο λόγος όμως που γράφουμε αυτές τις λίγες γραμμές, είναι αυτό που μας προξένησε την μεγαλύτερη εντύπωση, και δεν είναι άλλο από την πραότητα του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Εκατοντάδες πιστοί κύκλωσαν τον Μακαριώτατο στα σκαλιά της Εκκλησίας, οπού εκεί ζήτησε να του φέρουν μια καρέκλα για να καθήσει.Καθ’ όλη την διάρκεια της αναμονής του ασθενοφόρου στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου έβλεπες μια ηρεμία, μια νηφαλιότητα και με χαμόγελο να δίνει σε όλους την ευχή του.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αρχές του Αγρινίου λειτούργησαν άψογα, αμέσως όλα έγιναν όπως έπρεπε και με απόλυτη τάξη.Στο νοσοκομείο έβλεπες τους γιατρούς, να αναφέρονται στην ηρεμία του Αρχιεπισκόπου και το πόσο συνεργάσιμος ήταν μαζί τους.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, δεν εξηγείτε, ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε να υποφέρει από πόνο, όμως απίστευτο ο ίδιος είναι τόσο πράος», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους γιατρούς του Αρχιεπισκόπου.

«Δεν παραπονέθηκε ούτε μια στιγμή, δεν είπε ένα πονάω, ούτε και την στιγμή που τον εξετάσαμε το πόδι του», συμπλήρωσε ο ίδιος ιατρός.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε ξαπλωμένος στο φορείο για να αναχωρήσει με το ασθενοφόρο για το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Βγαίνοντας, μας κοίταξε όλους με πατρική αγάπη και είπε: «Δόξα τω Θεώ, όλα καλά δεν θέλω να ανησυχείτε…»

Τότε λέει ένας γιατρός: «Μακαριώτατε, είμαι παιδίατρος και θα σας συνοδεύσω στο ελικόπτερο», για να απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος «έναν παιδίατρο χρειάζομαι τώρα… Πρέπει γιατρέ μου να γίνουμε σαν τα παιδιά, αλλιώς….»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η «Romfea.gr» μετάδωσε πρώτη την είδηση για το κάταγμα του Μακαριωτάτου, δημοσιεύοντας επίσης και αποκλειστική φωτογραφία.

Θα κλείσω όμως με ένα σχόλιο που άκουσα στο νοσοκομείο, από έναν ιατρό που εξέτασε τον Αρχιεπίσκοπο, ένα σχόλιο το οποίο πραγματικά προκαλεί ρίγος: «Με την στάση του ο Μακαριώτατος θεράπευσε εμάς, και όχι εμείς αυτόν…»

Η συνέντευξη
Εξάλλου μα σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε εκπομπή του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ΑχελώοςΤν (και στον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα), παραχώρησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αγρίνιο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.«Το πρώτο που πρέπει να μας απασχολήσει την Εκκλησία, την Πολιτεία αλλά και τους ανθρώπους, το ότι πρέπει να βρούμε την αφορμή γιατί φτάσαμε ως εδώ και θα δούμε ότι έχουμε όλοι την ευθύνη και από ανθρώπους οι οποίοι μας πρόδωσαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.Αναφερόμενος στους νέους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Οι νέοι που βρίσκονται; Οι νέοι βρίσκονται σε ένα σημείο που πρέπει να κάνουνε εξέταση των πραγμάτων, πρέπει να δούμε ποιος είναι ο προορισμός τους, τι είναι αυτό που θέλουνε και αν είμαστε χαμηλά εμείς πρέπει να παλέψουμε για να ανέβουμε».
Ερωτηθείς για τη λέξη προδοσία που ανέφερε, ο Μακαριώτατος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όταν δεν είναι κανείς πιστός στο καθήκον του, σαν αυτά που είχε υποσχεθεί πως θα κάνει τα ξεχνάει, φέρνει απελπισία είναι προδοσία αυτό το πράγμα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.