Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Ικανοποίηση στην Ηλεία…

1Στην Ηλεία επικρατεί ικανοποίηση για τη αποφασιστικότητα του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή να μεταφερθούν τα απορρίμματα Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας.
Μια αποφασιστικότητα που εκφράστηκε από το γεγονός πως ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος, κατέθεσε υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου και του δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας, Θεόδωρου Αποστολάκη, καθώς και στους προέδρους των αντίστοιχων ΦΟΔΣΑ, Παναγιώτη Στούπα και Γιώργο Κατσαμπίρη, ένεκα της επίμονης άρνησής τους να εφαρμόσουν την απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Διον. Παναγιωτόπουλου, για τη μεταφορά των στερεών αποβλήτων των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρίνιο) και Παλαίρου (Βόνιτσα) αντίστοιχα.
Ενόσω ωστόσο η δήμος Αγρινίου φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει στην άρνηση και να ακολουθήσει τη νομική οδό με προσφυγή στο ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», τη δικαστική οδό αναμένεται να ακολουθήσουν και φορείς του Πύργου, καθώς θα καταθέσουν αγωγές εναντίον των δύο δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας της ζημιάς που υφίστανται από τη μη εφαρμογή της απόφασης.
Το ζήτημα πάντως απασχολεί την Αυτοδιοίκηση με την ΚΕΔΕ να αντιδρά και αυτή με Ψήφισμα στην ενέργεια του υπουργείου Εσωτερικών.
Ωστόσο ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, που προ ημερών προειδοποιούσε τους δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη τώρα εμφανίζεται…λυπημένος. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ είπε ότι δεν τον χαροποιεί αυτή η εξέλιξη ούτε το ότι οι σχέσεις του με τον δήμαρχο Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου είναι διαταραγμένες. Ωστόσο πρόσθεσε πως «θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να ανήκουμε σε μια συντεταγμένη κοινωνία, στην οποία οι νόμοι και οι αποφάσεις είναι πάνω από εμάς και πρέπει να τους εφαρμόζουμε ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι. Αν ο κάθε δήμαρχος παίρνει τον νόμο στα χέρια του και στήνει το δικό του βιλαέτι, αυτό τον καθιστά κοινωνικά υπεύθυνο και έχει τη δύναμη να καταλαβαίνει ότι υπάρχουν κι επιπτώσεις. Εύχομαι να ξεμπλέξει γρήγορα αυτή η ιστορία. Είναι κάτι που δεν πρέπει να έχει προσωπικό χαρακτήρα. Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στις πόλεις πρέπει να είναι δεδομένη και πιστεύω ότι ο δήμαρχος Αγρινίου έχει επηρεαστεί από διάφορα πράγματα τοπικού επιπέδου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. Τeo

  Ερώτηση: Γιατί ρε Λατσή δεν έφτιξες ΧΥΤΑ τόσα χρόνια; αν εγώ δεν φρόντισα να φτιάξω Τουαλέτα στο σπίτι μου πρέπει να χέζω στην τουαλέτα του δικού σου σπιτιού. Ποιός σου τα έμαθε αυτά τα πονηρά στρογγυλέματα;
  Για τις συνθήκες υγιεινής των παιδιών του Πύργου είσαι εσύ υπευθυνος ή ο Δήμαρχος Αγρινίου; Τι αρλούμπες μας λές; μήπως πρέπει να παραπεμφθείς εσύ στη Δικαιοσύνη που δεν φρόντισες τα αυτονόητα για τους πολίτες σου; Θα πρέπει να ξέρεις ότι και να συμφωνήσει ο Δήμαρχος δεν θα αφήσουμε εμείς. Ο νόμος δεν είναι άλλα Καρτ αγαπητέ Συνέλληνα.
  Μπράβο στους Δημάρχους Αγρινίου και Βόνιτσας. μπράβο στους εργαζόμενους για την ανακοινωσή τους. Η εγγριτική απόφαση περιγράφει ακριβώς για ποιό γεωγραφικό χώρο και για πούς και ποσους κατοίκους φτιάχτηκε ο κάθε ΧΥΤΑ

 2. ΠΑΝΕ-6

  ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ…ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
  ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟ.

 3. A.D.

  ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ Ο ‘ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ’ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΝΟΜΟΣ, ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ…

 4. φαπας

  Βρε δε μπα να κορδώνονται όσο θέλουν, τα σκουπίδια τους θα τα φάνε μόνοι τους. αυτοί και όχι ο Δήμαρχοι Αιτωλοακαρνανίας είναι υπέυθυνοι για τα σκουπίδια τους. άμα χρειαστεί θα κατέβουμε εμείς και θα αποκλείσουμε τους ΧΥΤΑ και τότε θα δούμε θα μας στείλει όλους στη Δικαιοσύνη ο ανεκδήγητος.

  Αποδέσμευση εδώ και τώρα από τη μαιμού περιφέρεια.

 5. φαπας

  Οι Ηλείοι και οι Αχάιοι να πάνε στην περιφέρεια Πελοπονήσου που ανήκουν και εμείς στην περιφέρεια που ανήκουμε. Αποχώριση εδώ καιθ τώρα απο την Μαϊμουδοπεριφέρεια. Κύριε Κουρουμπλή θα σε κυρίξουμε περσονα νον γκρατα στην Αιτωλοακαρνανία. Βέβαια εμείς φταίμε που σε βγαζαμε Βουλευτή.

 6. Κώστας Παπασπύρου

  30 χρόνια Βουλευτής ο κυρ Πάνος με τεράστιο έργο για την Αιτωλοακαρνανία τα σκουπίδια.Αλήθεια εκείνα τα σκουπίδια που τον ψήφιζαν δεν έχουν φιλότιμο,για έναν διορισμό στο δημόσιο δεν είχαν έλεος και τσίπα.

 7. φαπας

  Ρωτάμε τους Κυρίους Κουρουμπλή και τον Καπετάνιο του, Υπέβαλαν μύνηση κατα των Δημάρχων και παραγόντων τής Ηλείας που ‘εθεσαν σε κίνδυνο τους πολίτες τους γιατί δεν έφτιαξαν ΧΥΤΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.