Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κάλεσμα στον αγώνα

Κάλεσμα στον αγώνα

DSCN5894

Η πρώτη από τις κοινές δράσεις των συνδικάτων και των φορέων της πόλης που πραγματοποιούν συμπαραστεκόμενοι στους καθηγητές που επλήγησαν ιδιαίτερα ως κλάδος μετά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, ήταν η συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Β’ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο.

Τους καθηγητές εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Β’ΕΛΜΕ κ. Γ. Καραμητσόπουλος, ενώ στη συνέντευξη μίλησε και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χριστοφορούλα Λιάτσου. Παρών ήταν και ο κ. Κώστας Παπαθανασίου, εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του νοσοκομείου.

Στην ανάγκη για μαζικές κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους, πρώτα και κύρια για τις κυβερνητικές αποφάσεις που πλήττουν την παιδεία, μίλησαν και οι τρείς, με τον κ. Καραμητσόπουλο να μιλά πρώτος για κοινά αιτήματα για «κοινωνικά αγαθά που από δεδομένα έχουν μετατραπεί σε ζητούμενα».

Ο ίδιος απηύθυνε για ακόμη μια φορά κάλεσμα σε όλους τους καθηγητές για να συμμετέχουν στην πενθήμερη απεργία που ξεκινά από τη Δευτέρα. «Να σκεφτούν πως θα ήταν να είναι εκείνοι στη θέση αυτών που θέτονται σε διαθεσιμότητα…», είπε ο ίδιος.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η κυρία Λιάτσου. Μιλώντας και εκείνη για εξαθλίωση και απαξίωση της παιδείας, αλλά και για τον φόβο της αξιολόγησης που κάνει πολλούς συναδέλφους να διστάζουν απέναντι στην απεργία , κάλεσε όλους τους δασκάλους να συμβάλουν και εκείνοι στον αγώνα των καθηγητών με συμμετοχή στην απεργία.

Ο κ. Κώστας Παπαθανασίου μίλησε και εκείνος για την ανάγκη συλλογικότητας στις κινητοποιήσεις, καθώς όπως τόνισε η παιδεία είναι ένα άρρηκτα συνδεδεμένο με όλες τις δομές της κοινωνίας αγαθό.

Στο τέλος ανακοινώθηκαν από τον κ. Καραμητσόπουλο και επίσημα οι υπόλοιπες κοινές δράσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα. Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της πενθήμερης απεργίας, θα συγκροτηθούν τέσσερα απεργιακά κέντρα σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου, ενώ την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει ενημερωτική βραδιά στην πλατεία με διανομή έντυπου υλικού επίσης στην πλατεία Δημοκρατίας.

koi-elme-sinentefxi3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.