Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Κέντρο Υγείας Βόνιτσας: Xωρίς ασθενοφόρο, εξοπλισμό και γιατρούς…

Κέντρο Υγείας Βόνιτσας: Xωρίς ασθενοφόρο, εξοπλισμό και γιατρούς…

Τρομερές είναι οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, το οποίο κυριολεκτικά υπολειτουργεί δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα φέρνουν στην επιφάνεια οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Μωραϊτης και Χαραλάμπους απευθύνοντας σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό. Όπως θα διαβάσετε και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ν.Ε. του ΚΚΕ, πέραν των ελλείψεων ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο έχει παροπλιστεί αφού δεν υπάρχει οδηγός, το μικροβιολογικό δε λειτουργεί λόγω συνταξιοδότησης του γιατρού, ενώ αναζητείται εξοπλισμός για να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά οι συνταγογραφήσεις… Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά σε ερώτηση για το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας Αιτ/νιας εξαιτίας της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.
Πέρα από τις σημαντικές ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρικού προσωπικού, δεν υπάρχει καρδιολόγος-οφθαλμίατρος-ορθοπεδικός και άλλες ειδικότητες, σοβαρές είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό έστω και με αυτό το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα που έγινε εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.
Η κορυφή του παγόβουνου είναι ότι έχει παροπλιστεί το ασθενοφόρο, αφού δεν υπάρχει κανένας οδηγός, γεγονός που καθιστά έντονα προβληματική τη λειτουργία του Κ.Υ. Ο ένας οδηγός που υπήρχε έχει συνταξιοδοτηθεί. Το Κ.Υ. καλύπτει μια περιοχή με 30000 κατοίκους και πλέον. Βρίσκεται σε ένα οδικό δίκτυο καρμανιόλα που έχουμε καθημερινά τροχαία ατυχήματα, όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με επίκεντρο το αεροδρόμιο του Ακτίου και της Λευκάδας.
Στο Κ.Υ. δε λειτουργεί το μικροβιολογικό εδώ και αρκετό διάστημα γιατί δεν υπάρχει μικροβιολόγος, η οποία συνταξιοδοτήθηκε.
Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε ότι σε κανένα από τα αγροτικά ιατρεία δεν υπάρχει εξοπλισμός για ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Εκτός από το αγροτικό ιατρείο Μοναστηρακίου που αγοράστηκε με χρήματα των κατοίκων. Αγροτικά ιατρεία που δεν υπάρχει εξοπλισμός είναι: Παλαίρου. Παλιάμπελα, Παγωνιά, Περατιά, Πλαγιά, Θύριο, Δρυμού και ΑΓ.Νικόλαος.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα συνειδητής αντιλαϊκής πολιτικής που έχει ακολουθηθεί όλα τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής συγκυβέρνησης του κεφαλαίου. Είναι η πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας , σπρώχνοντας ταυτόχρονα μεγάλα τμήματα του λαού προς τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας. Αποτέλεσμα είναι η εμπορευματοποίηση της υγείας, μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο και καινούρια βάρη για το λαό. Κατάσταση που θα επιδεινωθεί κάτω από τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου, την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Βόνιτσας ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών στον τομές της υγείας.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.