Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου λόγω λαθρομεταναστών.

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου λόγω λαθρομεταναστών.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής για τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών στις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας μας, οι οποίοι ελλείψει χώρου στο τμήμα αλλοδαπών στιβάζονται στα εν λόγω τμήματα με αποτέλεσμα να απειλείται η δημόσια υγεία. Ειδικότερα το άρθρο κάνει λόγο για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στο Α.Τ. Αγρινίου… Εμείς σας παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

”…Προς το παρόν, ενδεικτική της κατάστασης είναι επιστολή αστυνομικού της Διεύθυνσης Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία αναφέρεται ότι «στα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου κρατούνται εδώ και είκοσι ημέρες 25 αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν σοβαρά μεταδιδόμενα νοσήματα. Η κατάσταση είναι σοβαρή έως ανησυχητική για το προσωπικό, καθώς παρά τις όποιες προφυλάξεις με μάσκες και γάντια είναι ενδεχόμενο οι αθένειες αυτές να μεταδοθούν».
Με φυματίωση
Αστυνομικός του τμήματος λέει στην «Κ» ότι «στα κρατητήρια ζουν για πάνω από ένα μήνα Αφγανοί και Σομαλοί λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν σε Αθήνα και Πάτρα. Υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις και προέκυψε ότι πολλοί πάσχουν από φυματίωση και ψώρα, ενώ στα πορίσματά τους οι γιατροί μάς είπαν ξεκάθαρα «κινδυνεύετε». Για να μην ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους, αφήνουμε ανοικτή την πόρτα του κρατητηρίου ώστε να πηγαίνουν μόνοι τους στην τουαλέτα, ενώ τα χάπια στους ασθενείς τα πετάμε από απόσταση». Προ δεκαημέρου έφτασε στο Αγρίνιο από το αρχηγείο σήμα, σύμφωνα με το οποίο όσοι κρατούμενοι επιθυμούσαν μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με έξοδα του ελληνικού κράτους. Κανείς τους ωστόσο δεν δέχτηκε….”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.