Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Και…freestyle football για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (video)

Και…freestyle football για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (video)

 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου και χθες κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Αγρινίου προς τιμήν της ημέρας αυτής. Οι δράσεις ξεκίνησαν από το Σάββατο  ενώ την Παρασκευή από το πρωί μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας βρίσκονταν στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ και εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν για να συνδράμουν δίνοντας μερικές σταγόνες από το αίμα τους. Το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Αγρινίου διοργανώθηκε βραδιά freestyle football. Δυο ταλαντούχοι νέοι μάγεψαν με τα κόλπα που έκαναν με τη «στρογγυλή θεά»… Τα αδέρφια Ερρίκος και Ερτίλ Κονταξίου ασχολούνται επαγγελματικά με το freestyle football εδώ και χρόνια . «Το «freestyle football» είναι ελεύθερο στυλ ποδοσφαίρου και η έμπνευση ξεκίνησε από την Ευρώπη», εξηγεί ο Ερρίκος Κονταξίου ενώ αμφότεροι τόνισαν πως η παρουσία  τους στην χθεσινή εκδήλωση ήταν για έρθει πιο κοντά ο κόσμος με την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Παράλληλα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών εξέπεμπε από ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης με ηχεία στην κεντρική πλατεία εκπομπή αφιερωμένη στην ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Στο τέλος της βραδιάς βραβεύτηκε ο εθελοντής αιμοδότης κ. Άρης Τσιρογιάννης για την πολυετή του συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία. Συγκεκριμένα ο κ. Τσιρογιάννης συμπλήρωσε 40 αιμοδοσίες και δεν παρέλειψε να τονίσει πως η σπουδαιότητα της δωρεάς είναι  ακριβώς αυτή: δίνεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα και η ικανοποίηση είναι καθαρά ηθική.

Ακολούθησε πάρτι του Συλλόγου σε κεντρικό καφέ-μπαρ της πόλης, κλείνοντας έτσι με τον πιο ψυχαγωγικό τρόπο, μια εβδομάδα αφιερωμένη στη σπουδαία και πολύτιμη δωρεά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.