Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Κανονικά τα έργα στο Πάρκο

Κανονικά τα έργα στο Πάρκο

Καμιά αρμοδιότητα ο εισαγγελέας για σταμάτημα έργων στο Πάρκο. Εισαγγελέας Αγρινίου:”Υπάρχει απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου”

παρκο (1)

Αποσαφηνίστηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πράγματα σε ότι αφορά τις εξελίξεις με τις εργασίες για την ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου μετά τη σημερινή παράσταση που είχαν εκπρόσωποι και των δύο κινήσεων πολιτών(υπέρ και κατά της ανάπλασης) στο γραφείο του Εισαγγελέα στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο εισαγγελέας τόνισε με σαφήνεια ότι εφόσον υπάρχει γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Επικρατείας για τη συνέχιση των έργων, ο ίδιος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα παρέμβασης και δεν μπορεί να διατάξει να σταματήσουν τα έργα. Αυτό προκαλεί εντύπωση καθώς όλες τις προηγούμενες μέρες διακινούνταν διαφορετικά πράγματα που μάλλον δεν είχαν νομική βάση. Να τονιστεί επίσης ότι οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου έχουν επισημάνει το που βρίσκεται η υπόθεση, αλλά ο επικοινωνιακός καταιγισμός των τελευταίων ημερών μάλλον δεν αφήνει να ακουστεί η νομική πλευρά.

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των πολιτών που είναι κατά της ανάπλασης δήλωσαν ότι στο Πάρκο τελούνται αξιόποινες πράξεις και ο εισαγγελέας απάντησε ότι στην περίπτωση αυτή πρέπει να προβούν σε μηνύσεις στα αρμόδια όργανα. Από την πλευρά τους οι πολίτες που είναι υπέρ της ανάπλασης δήλωσαν ότι επιθυμούν μόνο τη νομιμότητα και ζήτησαν κάθε φορά που υπάρχει παράσταση/ενημέρωση από όσους αντιδρούν στην ανάπλαση να ενημερώνονται και οι ίδιοι.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές δεν μπορεί να παρέμβει εισαγγελέας σε απόφαση του ΣτΕ και άρα είναι απορίας άξιο πως είχε εμπλακεί αυτή η αρχή στο θέμα. Επίσης είναι σαφές ότι όποιος θέλει να προσβάλει το έργο(π.χ. μέσω του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που διέρευσε πρόσφατα)πρέπει πάλι να πάει στο ΣτΕ. Ακόμη, ο εργολάβος, πλέον, έχει το πράσινο φως και είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει κανονικά τα έργα καθώς ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναβεβαίωσε στην αστυνομία ότι θα πρέπει να επιλαμβάνεται για οτιδήποτε έκνομο αλλά και για τυχόν μηνύσεις που θα υποβληθούν. Τέλος είναι σαφές ότι για μια ακόμα φορά στοχοποιήθηκαν με άθλιο τρόπο τοπικά ΜΜΕ που δεν αναπαρήγαγαν φήμες και δεν έπαιξαν το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά περίμεναν να αποτυπώσουν δίκαια τις εξελίξεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.