Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Κατάληψη στο δημαρχείο Αγρινίου

3Ημέρα κατάληψης όλων των Δημαρχείων της Χώρας, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, η σημερινή από τους Εργαζομένους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας, συμμετέχει στην αγωνιστική δράση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και για το λόγο αυτό είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση εργαζομένων του δήμου Αγρινίου από  τις 10.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Αγρινίου , το οποίο τελεί υπό κατάληψη, προκειμένου «να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αλλά και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου: «Η επιτυχία και αυτών των αγώνων μας βρίσκεται στη μαζική συμμετοχή όλων μας, καθώς η σκληρή λιτότητα γενικεύεται, επεκτείνεται, μονιμοποιείται !!!
Μπροστά στη νέα γενικευμένη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την ψήφιση των εφαρμοστικών Νόμων για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Β.Α.Ε. στους Ο.Τ.Α., στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διάλυση των Ο.Τ.Α. αλλά και στη νέα φοροεπιδρομή, εμείς απαντάμε με το δυναμικό ενωτικό αγώνα μας. Καμιά απογοήτευση, καμία αδράνεια αλλά και εφησυχασμός δεν μας σταματά…».
1 2 3 4 5 6

Θέματα που ενδιαφέρουν

16 Σχόλια

 1. σωστο

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
  ΦΩΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΜΩΡΕ

 2. antikeimenikos

  Μαζεύτηκαν οι Συριζαίοι να διαδηλώσουν έναντίον του Σύριζα…

 3. Ζαμπό και μπέϊκο

  Είμαστε χρόνια όμηροι των ίδιων ανθρώπων.

 4. pol

  Το πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ! ΟΧΙ και ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον ΠΑΣΟΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ.

 5. Άδραξε την μέρα

  Οι απεργίες και οι κοινωνικοί αγώνες είναι δικαίωμα και υποχρέωση παντός εργαζόμενου,οπουδήποτε κι αν ανήκει πολιτικά.Αλλά, έχει εκφυλιστεί σε τέτοιο βαθμό ο συνδικαλισμός,έχουν συρικνωθεί τόσο πολύ οι κοινωνικοί αγώνες,που έφθασαν σε σημείο να τα χλευάζουν “αντικειμενικοί καραδεξιοί”και ηλίθιοι μνημονιολάγνοι, που καμμία επαφή και συμμετοχή δεν είχαν στο βίο τους με αγώνες.Ας ανοίξουν κανένα βιβλίο να διαβάσουν για το παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα, είτε είναι καραδεξιοί,πασοκοδεξιοί,πασοκοδεξιοσυριζέοι.

 6. antikeimenikos

  @Άδραξε την μέρα
  Πάλι αναφέρεσαι σε εμένα. Άντε κρύψου στην τρύπα σου όπως κάνεις τόσο καιρό μετά το ξεβράκωμα του δημοψηφίσματος.

 7. antikeimenikos

  Επίσης, καλό θα ήταν οι απανταχού ψεκασμένοι που μιλάνε για απεργίες και κοινωνικούς αγώνες ας μας εξηγήσουν τους παρακάτω πίνακες:

  Πτώση του δείκτη προσδοκιών στις υπηρεσίες το 15 (αριστερά) μετά τη μεγάλη βελτίωση του 14 (δεξιά)
  http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/77/77ee58bd80834f828d78174268d7dd50.jpg

  Πτώση προσδοκιών στην κατανάλωση το 15 (αριστερά) μετά τη μεγάλη βελτίωση του 14 (δεξιά)
  http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/20/2048f7f93fd54a6ba336f61b469b67e6.jpg

  Πτώση προσδοκιών στη βιομηχανίατο 15 (αριστερά) μετά τη μεγάλη βελτίωση του 14 (δεξιά)
  http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/a4/a4d45f82752445f4bc1c306f56687f46.jpg

  Αφού διαβάσετε λοιπόν φίλοι νεοέλληνες ψηφοφόροι της αριστεράς, πηγαίνετε να απεργήσετε μαζί με τους εργατοπατέρες της αριστεράς που ανέκοψαν την ανοδική πορεία της χώρας για να μην αξιολογηθούν και ούτε καν απογραφούν!

 8. ακης ροδιτης

  “Αγώνες”εις βάρως των υπολοίπωμ με τα πουκάμισα (λαδωμένα απο τους μεζέδες του ουζερί) έξω, το ένα χέρι στη τσέπη και το άλλο στη φραπεδιά… Κατα τ’ άλλα ο “αντικειμενικός καραδεξιός” τα είπε όλα: “φίλοι νεοέλληνες ψηφοφόροι της αριστεράς, πηγαίνετε να απεργήσετε μαζί με τους εργατοπατέρες της αριστεράς που ανέκοψαν την ανοδική πορεία της χώρας για να μην αξιολογηθούν και ούτε καν απογραφούν!”

  “ο ηλίθιος μνημονιολάγνος”

 9. Αδραξε τη μερα

  Αντικειμενικέ,είσαι τόσο ψεκασμένος δεξιός-μιας και σου αρέσει η λέξη-που μόνο οι κλεισμένοι στη γυάλα του κομματικού σωλήνα είδαν βελτίωση το 14.Είσαι εκτός πραγματικής κατάστασης της κοινωνίας.Το δημοψήφισμα αφορούσε εσάς τους δεξιούς,τους πασοκοδεξιούς και τους πασοκοσυριζαίους.Εμένα ουδόλως με απασχόλησε και έπρεπε να το γνωρίζεις αφού διαβάσεις ότι γράφω.Ο λόγος της απουσίας μου τόσο καιρό,είναι ότι έχετε κάνει κατάληψη οι δεξιοί,με τις εκθέσεις σας,τις αερολογίες και με ηλίθιες διαπιστώσεις ότι οι πασοκοσυριζέοι, γκρέμισαν την πρόοδο των πασοκοδεξιών.Άμα κρεμάσουν τους αντικειμενικούς,εσύ τζάμπα θα πας.Συγνώμη,αλλά με εξόργισες,γι’αυτό κι αυτό το ύφος.

 10. antikeimenikos

  Η πραγματική οικονομία και η κοινωνία δεν θα πάει καλύτερα αν πρώτα δεν βελτιωθούν τα μακροοικονομικά της χώρας.

  Αυτά δεν είναι διαπιστώσεις δικές μου. Είναι δεδομένα και κάθε φορά παρουσιάζω και στοιχεία για να στηρίξω όσα λέω.

  Είναι γνωστό ότι έχεις τσακωθεί με την πραγματικότητα, εσύ και πολλοί άλλοι.

  Κατά τα άλλα ευχαριστούμε εμείς οι υπόλοιποι του ιδιωτικού τομέα που μας σώσατε από τους Σαμαροβενιζέλους και φέρατε την ελπίδα.

  Δεν είπα ποτέ ότι με τους προηγούμενους τα πράγματα ήταν καλά, αλλά υπήρξε μία βελτίωση που με το Σύριζα ανακόπηκε. ΈΛΕΟΣ διάβασε τα επίσημα στοιχεία σε όλους τους δείκτες!!! Γενικά διάβασε. Αλλιώς μέτρα πόσους φόρους επιπλέον πληρώνεις ήδη φέτος.

  Τέλος, μην προσπαθείς να βγάλεις την ουρά σου απ’ έξω. Όπως εγώ πχ λέω ότι στήριξα δεξιά έτσι και εσύ να βγαίνεις με θάρρος και να λες ότι ψήφισες Σύριζα. Το αν το μετάνιωσες ή ντρέπεσαι είναι δικό σου θέμα!

 11. ακης ροδιτης

  “άδραξε τη μέρα” αφου σου αναγνωρίσω την στοιχειώδη ευγένεια στα σχόλιά σου, θέλω να σου πως αν διάβαζες οικονομικούς δείκτες (ως διορισμένος συριζοπασοκος δεν το κανεις γιατι δεν σε ενδιαφερει πως βγαινουν τα χρήματα που εισπράτεις καθε μήνα) θα έβλεπες πως ο μόνος τομέας που δεν είχε βελτίωση (ούτε όμως και μείωση όπως θα έπρεπε) ήταν αυτός των διορισμένων και αυτό ξέρεις ΔΕΝ είναι κακό για την οικονομία ΑΡΑ και για τη κοινωνία συνολικά! Οι επιχειρήσεις τη διετία 2013-14 είχαν σταθεροποίηση και αύξηση σου αρέσει δεν σου αρέσει! Απο αυτά βέβαια οι ψηφοφόροι που τους ψήσατε να ψηφίσουν Τσίπρα (κάνοντας τηλεφωνήματα σε οικογενειακά χριστουγεννιάτικα τραπέζια) για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, για να παρουν αυξήσεις στις μικροσυντάξεις του ΙΚΑ και πως δεν θα ξαναπληρώσουν τελη κυκλοφορίας πετώντας 25ευρα σε “αγωγές” δεν χαμπαριάζουν μία και αυτό είναι το πολιτικό σας κεφάλαιο και το “ηθικό σας πλεονέκτημα”! Η βλακεία του κόσμου δηλαδή!!!

 12. Άδραξε την μέρα

  Eπιμένεις,αλλά θα κλείσω τη συζήτηση,λέγοντας.Είμαι εργαζόμενος του καρα-ιδιωτικού τομέα,ποτέ δεν είχα σχέση με δημόσιο[όλη μου η οικογένεια]και σαφώς δεν ψήφισα ποτέ Σύριζα[αυτό κι αν είναι προσβολή].Ο Σύριζα συνεχίζει το ίδιο έργο που άφησαν οι δικοί σου προηγούμενοι,δηλ.αφαίμαξη του λαού[ο αδύναμος κρίκος],κατακρεούργηση εργασιακών δικαιωμάτων,ανακύκλωση με φιλοδωρήματα της ανεργίας,υποβάθμιση παιδείας,υγείας,στασίδι με τους κρατικοδίαιτους[εργολάβους,καναλάρχες κ.λ.π.].Για τα στοιχεία που αναφέρεις,γνωρίζω από επίσημες αναφορές,από άρθρα διεθνούς τύπου,περισσότερα από όσα εσύ[πίστεψέ με],αλλά ζω την κοινωνία,παρακολουθώ το γίγνεσθαι και η πραγματικότητα είναι αυτή που περιγράφω.Τα στατιστικά στοιχεία στην οικονομία,είναι για δημιουργία κλίματος και πάντα καταγέλαστα στο σύνολο της κοινωνίας.Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα έχουμε-έστω και δεκαδικό-θετικό ρυθμό ανάπτυξης λένε ευρωπαίοι,ημιευρωπέοι και ντόπιοι οικονομικοστατικολόγοι.Να το θυμηθείς και να το γράψεις, αν το δείς τότε.Το σίγουρο όμως είναι ότι η κοινωνία για πολλά έτη ακόμα θα γίνεται πιο φτωχή.Και αυτό δεν είναι στατιστικό,αλλά η θλιβερή πραγματικότητα.Τα μέτρα που εφαρμόζει τώρα η “αριστερή”κυβέρνηση[αυτό για γέλιο],είναι αυτά που άφησαν οι σαμαροβενιζέλοι στο περίμενε.Αυτά που θα εφαρμόσουν αυτοί,δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.Ο συνειδητοποιημένος πολίτης[έτσι θεωρώ τον εαυτό μου],πρέπει να είναι πάντα στο δρόμο και να αγωνίζεται.Από εκεί ξεκίνησα την συζήτηση και την σταματώ εδώ.

 13. Άδραξε την μέρα

  Άκη Ροδίτη,εκτός από το nickname και την πρώτη πρόταση μέχρι το κόμμα[σημείο στίξης],το υπόλοιπο κείμενο μάλλον σε άλλον απευθύνεται.Σίγουρα όχι σε μένα.

 14. ακης ροδιτης

  “Αδραξε τη μερα” είναι καλοπροαίρετο και χρήσιμο το σχόλιό σου αλλα η απάντησή που σου έδωσα μου δεν μπορεί να είναι προσωπική σε έναν άγνωστο…

 15. antikeimenikos

  Απλά κάποια σχόλια:

  “Τα στατιστικά στοιχεία στην οικονομία,είναι για δημιουργία κλίματος και πάντα καταγέλαστα στο σύνολο της κοινωνίας.”

  Πήγαινε τώρα να πληρώσεις “στατιστικούς” φόρους για να κλείσει η “στατιστικήό” τρύπα λγω “στατιστικής” ύφεσης.

  “Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα έχουμε-έστω και δεκαδικό-θετικό ρυθμό ανάπτυξης λένε ευρωπαίοι,ημιευρωπέοι και ντόπιοι οικονομικοστατικολόγοι.”

  Η κομισιόν μιλάει για ύφεση:
  http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/komision-ufesi-kai-to-2016-logw-capital-controls-ekriksi-sto-xreos

  Ή δεν ενημερώνεσαι καθόλου, ή ενημερώνεσαι από λάθος πηγές. Και στις δύο περιπτώσεις πιστεύω ότι αποτελείς χαρακτηριστικό παράδειγμα του μέσου νεοέλληνα ψηφορόρου και η αλήθεια είναι ότι τέτοιες συζητήσεις με έχουν κουράσει, οπότε απλά μην αναφέρεσαι σε εμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.