Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Καταγγελία μετανάστη για αστυνομική βία.

Καταγγελία μετανάστη για αστυνομική βία.

Στο φώς έβγαλε η τηλεόραση του Alpha καταγγελία οικονομικού μετανάστη, ο οποίος υποστηρίζει, ότι δέχθηκε αναίτια επίθεση αστυνομικών κατά την διάρκεια ελέγχου το βράδυ της Παρασκευής λίγο έξω απ’ το Αγρίνιο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με τον μετανάστη από την Αλβανία Βίκτωρ Ζάλα, οι αστυνομικοί όχι μόνο τον έβρισαν, αλλά και τον ξυλοκόπησαν άγρια, του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν σε ένα τζιπ και τον μετέφεραν σε άλλο σημείο, όπου συνεχίστηκε το ξυλοκόπημα του για άλλη μιάμιση ώρα.
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι τα χαρτιά του είναι εντάξει, αφού τον εξύβρισαν, τον εκφόβισαν και με ένα σκύλο, που είχαν μαζί τους προφανώς για έρευνες ναρκωτικών. Στο τέλος σύμφωνα με τον οικονομικό μετανάστη, κάλεσαν την Τροχαία, προκειμένου να του κόψει κλήση για παράνομη αναστροφή. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, όταν έφθασε το περιπολικό της Τροχαίας, προκειμένου να σταθεί ο ισχυρισμός της επί τόπου στροφής, οι αστυνομικοί έσκισαν την απόδειξη πληρωμής των διοδίων στη γέφυρα του Ρίου.
Ο Βίκτωρ Ζάλα εκτός από την κλήση ύψους 1.078 ευρώ που του επιδόθηκε, νοσηλεύτηκε και στο νοσοκομείο του Ρίου με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού και ακόμα διερωτάται –όπως λέει- γιατί δέχτηκε αυτή την άνανδρη επίθεση. Σύμφωνα με τους γείτονες του οικονομικού μετανάστη, πρόκειται για έναν εργατικό οικογενειάρχη, που ποτέ δεν είχε προβλήματα παραβατικότητας. Η Αστυνομία απ’ την πλευρά της αν και πιστοποιεί πως τη συγκεκριμένη μέρα διενεργούσε μπλόκα στη περιοχή η Δίωξη Ναρκωτικών, ισχυρίζεται ότι δεν έχει γνώση του περιστατικού και περιμένει επίσημη καταγγελία για να διατάξει έρευνα.

Σχόλιο: Εφόσον έχουν συμβεί τα γεγονότα έτσι, τότε δεν μιλάμε για περιπτώση όπου λειτουργεί το κράτος δικαίου αλλά η εκδίκηση, η οποία δεν έχει θέση σε ευνομούμενα κράτη και θυμίζει άλλες εποχές.

Όπως και να χει η βία γεννά τη βία και μαζί με αυτή νέα προβλήματα που διαρκώς συσσωρεύονται σε μια κοινωνία..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.