Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Κατσούλης:Και εκεί που μας χρωστάγανε… μας πήραν και το βόδι!

Κατσούλης:Και εκεί που μας χρωστάγανε… μας πήραν και το βόδι!

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣAνακοίνωση των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου:

Και εκεί που μας χρωστάγανε… μας πήραν και το βόδι!

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές (τυχαίο δεν νομίζουμε!), ο φίλος του απελθόντος Αντώνη, ο οποίος εσχάτως ανακάλυψε και την ύπαρξη «παρακράτους» στη χώρα πάει πολύ κ. Καραπάνο να μιλά η ΔΕΞΙΑ του Μπαλτάκου για παρακράτος στην Ελλάδα, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γκοτζαμάνη περιόδευσε στις Οινιάδες για να «ενημερώσει τους πολίτες για τα έργα» που κατασκευάζονται εκεί από το Δήμο.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, ο κος Καραπάνος ξέχασε να ενημερώσει για το ποιοι σχεδίασαν, μελέτησαν και δημοπράτησαν αυτά τα έργα, δίχως μάλιστα τη συμβολή του φίλου του Αντώνη… Έργα ζωτικής σημασίας, όπως η αποχέτευση της Κατοχής προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ – έργο ζωής για τους κατοίκους και το περιβάλλον, το οποίο ανέμεναν για δεκαετίες – καθώς και το ΕΠΑΛ Κατοχής, προϋπολογισμού 380 χιλ. ευρώ. Για το τελευταίο δε μας άσκησε και κριτική (εδώ δεν μας ξέχασε!), γιατί όπως δήλωσε «δεν βγάλαμε παραπάνω χρήματα για να παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο».

Επειδή όμως εκτός από κομπλεξικός είναι και άσχετος, τον πληροφορούμε:

1ον) Το ΕΠΑΛ Κατοχής χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κεντρικής κυβέρνησης (ΠΔΕ), το οποίο λόγω μνημονίου διέθετε ελάχιστους πόρους. Ούτε από το ΕΣΠΑ, ούτε από τη ΣΑΤΑ του δήμου, την οποία χειρίζεται αποκλειστικά η κάθε δημοτική αρχή.

2ον) Τα λίγα κατ’ εσάς χρήματα δεν μπορούσαν να δοθούν στο δήμο, γιατί ο δήμος κατασκευάζει σχολεία μέσω ΕΣΠΑ – σε τρία από αυτά τα σχολεία θα κόψετε κορδέλες εντός αυτού του εξαμήνου – γι’ αυτό και δόθηκαν στην Περιφέρεια, η οποία άλλωστε είχε ξεκινήσει την προσπάθεια και είχε ρίξει τα δάπεδα το 2010, επί κάποιου τότε υπευθύνου «κακού» Αντινομάρχη.

3ον) Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου όπου κατανείματε τη ΣΑΤΑ που σας αφήσαμε, σας προτείναμε να δεσμευθούν 50 χιλ. ευρώ για να ξεκινήσει η ολοκλήρωση του έργου και αν χρειάζονταν παραπάνω, τότε θα συμπληρώναμε από τη ΣΑΤΑ του 2015. Δεν το δεχθήκατε και τώρα ζητάτε τα ρέστα και οδηγείτε τους μαθητές σε δικαιολογημένες κινητοποιήσεις. Κάντε το έστω τώρα, τα χρήματα υπάρχουν!

Ακολούθως η «ενημέρωση» περιελάμβανε Νεοχώρι και την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου, προϋπολογισμού 185 χιλ. ευρώ, με έκπτωση περίπου 50%. Σας είπαμε πως αυτό το σημαντικό έργο αισθητικής αναβάθμισης του Νεοχωρίου, δεν θα έχει αξία αν δεν ολοκληρωθεί το άνοιγμα του παράλληλου δρόμου, όπου μετά από μεγάλη προσπάθεια πολλών συμπατριωτών, είχαμε εξεύρει συμβιβαστική λύση με τους παρακείμενους ιδιοκτήτες, ύψους περίπου 50 χιλ. ευρώ. Τα χρήματα υπάρχουν και καταγράφονται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που μόνοι σας ψηφίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου. Κάντε το έστω τώρα, πριν ολοκληρωθεί η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου και αρχίσει η σταδιακή καταστροφή του, εξαιτίας της διέλευσης βαρέως τύπου οχημάτων.

Αναμένοντας δε την αντίστοιχη «ενημέρωση έργων» του κου Καραπάνου για το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό, ρωτάμε δημοσίως, αφού άλλωστε οι ερωτήσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου δεν απαντώνται, ακόμη και αν το επιθυμεί κάποιος Αντιδήμαρχος:

Α) θα προστατεύσετε πότε και πως, τόσο το έργο του πεζόδρομου της Λ. Βύρωνος όσο και αυτό της υπέροχης ανάπλασης του Αγίου Σπυρίδωνα; Και αυτά «δικά σας» έργα είναι και δεν αρκεί να τα διαφημίζετε μόνο μέσω του διαδικτύου!

Β) Θα ολοκληρώσετε το έργο του κεντρικού δρόμου του Αιτωλικού, πότε και πώς, καθώς και την ανάπλαση της παραλίας, τώρα δε που το Λιμενικό Ταμείο είναι δημοτικό. Να σας ενημερώσουμε δε ώστε να αποφύγουμε την κριτική σας, ότι και η ανάπλαση της παραλίας Αιτωλικού ήταν από χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της κεντρικής κυβέρνησης (ΠΔΕ). Βλέπετε εμείς που ήμασταν «εσωστρεφείς» και δεν υποδεχόμασταν τους φίλους σας Αντώνη και super  Μάριο ως εθνοσωτήρες, δημοπρατήσαμε έργα μέσω ΠΔΕ. Να δούμε εσείς τι θα καταφέρετε, γιατί μέχρι τώρα καταγράφετε ΜΗΔΕΝ.

Γ) Τέλος και με την ιδιότητα σας του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ρωτάμε: Το ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ προχωρά; Γιατί εμείς με συχνή, σχεδόν καθημερινή παρακολούθηση, το είχαμε αφήσει πριν από έξι μήνες στο τελευταίο του στάδιο.

Γιατί εν τέλει κ. Καραπάνο, καλά είναι να καρπώνεστε επικοινωνιακά έργα άλλων, αλλά τουλάχιστον ολοκληρώστε τα σύντομα και σωστά.

Εκ μέρους του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κατσούλης Παναγιώτης

Καρατσόλης Παντελής

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.