Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Καυγάς που οδήγησε πάλι σε αποχώρηση της Πανδημοτικής

Καυγάς που οδήγησε πάλι σε αποχώρηση της Πανδημοτικής

Ένταση και  τσακωμοί μεταξύ δημάρχου και συμβούλων της “Πανδημοτικής” στο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου

Μετά την αποχώρηση....

Σε κάτι αναπόφευκτο που όλοι ξέρουν ότι στο τέλος θα συμβεί τείνει πλέον να περιέλθει η αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου της μείζονος αντιπολίτευσης. Έτσι έγινε και σήμερα-για πολλοστή φορά-μόνο που αυτή τη φορά οι τόνοι ανέβηκαν πολύ και ήταν επί προσωπικού. Αφορμή για την αποχώρηση ήταν ένας διαξιφισμός μεταξύ δημάρχου και Ν. Καζαντζή όταν ο τελευταίος μιλώντας για ένα θέμα που αφορούσε τη δημιουργία ΚΑΠΗ στην δημ. ενότητα Θεστιέων, επεσήμανε ότι “το θέμα έρχεται σαν αποπεράτωση ΚΑΠΗ κάτι που θεωρεί ότι μπαίνει πονηρά στο δημοτικό συμβούλιο, αφού το κληροδότημα δεν προοριζόταν αρχικά για ΚΑΠΗ”. Ο κ. Μοσχολιός εμφανώς ενοχλημένος από τη λέξη “πονηρά” τον διέκοψε, ενώ μιλούσε, ζητώντας του το λόγο και εξηγήσεις για το τι ακριβώς εννοεί. Ο κ. Καζαντζής αντέτεινε ότι δεν μπορεί να του αφαιρεί το λόγο αλλά να περιμένει να απαντήσει επί προσωπικού λέγοντας ότι ¨επειδή δεν είναι ο Σταμάτης στη συνεδρίαση δεν μπορεί να μας φέρεστε υποτιμητικά”. Παρενέβη ο κ. Σβεντζούρης σε υψηλούς τόνους και ο κ. Μοσχολιός απάντησε ότι “δεν ζητήσαμε τη βοήθεια της αστυνομίας”(ο κ. Σβεντζούρης είναι αστυνομικός).Κάπου εκεί η κατάσταση ξέφυγε, ο κ. Καλατζής δήλωσε ότι είναι η πολλοστή φορά που επιτρέπει ο πρόεδρος κάτι τέτοιο, ενώ ο κ. Σβεντζούρης διαμαρτυρήθηκε ότι δεν μπορεί να θεωρείται μομφή το επάγγελμά του. Η παράταξη αποχώρησε σύσσωμη(ο κ. Καζαντζής δήλωσε ¨το κάνουμε χωρίς τα κανάλια για τους εαυτούς μας”) και το λόγο πήρε από την ελάσσονα αντιπολίτευση αρχικά ο κ. Σιδέρης κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται πολύ συχνά, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να εκφράζονται όπως θέλουν στο δημ. συμβούλιο. Παράλληλα ο κ. Νικάκης τόνισε ότι η δική του παράταξη δεν θα αποχωρήσει ποτέ γιατί θέλει να δίνει τις μάχες της μέσα στην αίθουσα. Ο κ. Μοσχολιός απάντησε ότι δεν συμφωνεί πως μπορούν οι σύμβουλοι να εκφράζονται όπως θέλουν και πως για διαφόρους λόγους η συγκεκριμένη παράταξη έχει επιλέξει τις αποχωρήσεις. Πάντως οι δυο παρατάξεις που έμειναν ενέκριναν την πρόταση για ένταξη του κληροδοτήματος σε πρόγραμμα για τη αποπεράτωσή του ως ΚΑΠΗ.

Νωρίτερα είχαν συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ενστάσεις επί 2 έργων αστικής ανάπλασης από το Πράσινο Ταμείο και οι οποίες έχουν απορριφθεί, όπως και η κατεπείγουσα έγκριση για το αποχετευτικό της Μακρυνείας και της απορρόφησης χρημάτων από κονδύλια  συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που τίθενται στη διάθεση των δικαιούχων φορέων της Δυτικής Ελλάδας για έργα που αφορούν περιφερειακές και τοπικές οδούς(υπάρχει ενδιαφέρον για το δρόμο στη Μακρυνεία). Στη συζήτηση δεν συμμετείχε η ελάσσονα αντιπολίτευση, λόγω διαφωνίας με την επείγουσα διαδικασία.

Παράλληλα, πριν την αποχώρηση και ότι επακολούθησε, συζητήθηκαν η έγκριση των τεχνικών προγραμμάτων (με παράλληλη αναμόρφωση αυτών) για τη διευθέτηση του χειμάρρου στην Καμαρούλα και την ανακατασκευή του γηπέδου στο Καστράκι. Εγκρίθηκαν ομόφωνα με την ένσταση σε ότι αφορά τις αναμορφώσεις από την πλευρά της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.