Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Καυτά θέματα Υγείας και αριθμοί που δεν τους ξέρουμε

ygeia

Ασφαλώς και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τι θα γίνει σήμερα(ή κάποιαν άλλην φορά…)στας Ευρώπας, αλλά τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν σταματούν. Κι εμείς γι’ αυτό τα αναφέρουμε, όχι γιατί δεν ξέρουμε ότι για να βγουν προϋπολογισμοί και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις πρέπει να ξέρεις τι κονδύλια διαθέτεις. Βλέπετε καλό το «οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς» αλλά χωρίς αριθμούς οι άνθρωποι πεινάνε και πεθαίνουν από αρρώστιες.

Και αφού αναφερθήκαμε σε αρρώστιες θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τα της Υγείας. Η νέα διοίκηση του υπουργείου έχει την πρόθεση να κάνει χιλιάδες πράγματα, από την αρχή. Έχει ξεκαθαρίσει ότι θα σταματήσει το 5ευρο της εισόδου στα νοσοκομεία(υπάρχουν περιοχές της χώρας που δεν πληρώνει κανείς από τον Νοέμβριο ακόμα). Επίσης ότι θα πάψει το 1ευρο για τις συνταγογραφήσεις. Επίσης ότι οι νόμοι που διέπουν το επάγγελμα του φαρμακοποιού θα αναθεωρηθούν. Ότι θα αλλάξει η πολιτική στα γενόσημα. Ότι οι διοικητές όπου να ‘ναι κρίνονται και βλέπουμε ποιοι μένουν. Να συνεισφέρουμε κι εμείς στην κουβέντα λοιπόν:

-Το σκεύασμα Soldesanil  είναι ένα ευρύτατα διαδεδομένο φάρμακο σε σταγόνες(αντιφλεγμονώδες, αντιαλλεργικό, για τον έντονο βήχα κλπ)που αυτές τις μέρες που είναι όλα τα παιδιά άρρωστα κάνει θραύση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο τόσο αποτελεσματικό. Γράφει πάνω λιανική τιμή 1,85 ευρώ. Μέχρι πριν λίγες μέρες οι γονείς το έπαιρναν με 2 ευρώ και κάτι(με με ρωτήσετε για τη διαφορά αυτή). Εδώ και μερικές μέρες αυτό το φάρμακο κάνει(πάλι μη με ρωτήστε γιατί, όπως μη ρωτήσετε και τους φαρμακοποιούς-δεν βγάζουν αυτοί τις τιμές)5,26 ευρώ!

-Μια από τις μεγαλύτερες αδικίες για τους γονείς είναι το γνωστό πατενταρισμένο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β. Δυο δόσεις για κάθε παιδί κάνουν γύρω στα 200 ευρώ. Οι φήμες έλεγαν μέχρι πρόσφατα ότι θα «μπει στη λίστα» ώστε να «γράφεται» μπας και εμβολιαστεί κανένα παιδί που είναι όλα ακάλυπτα. Ουδέν νεώτερον κι από δω και θα είχε μεγάλη αξία να μάθει ο κόσμος τι γίνεται με το θέμα αυτό.

-Στα πιο τοπικά και στο νοσοκομείο Αγρινίου το ζήτημα της καρδιολογικής κλινικής εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί που βρισκόταν. Θέλει χρόνο, ναι, αλλά ο χρόνος δεν είναι κάτι που έχουμε σε αφθονία.

Αυτά, με κάθε κατανόηση φυσικά για μια νέα κυβέρνηση που ακόμα δεν ξέρει τι λεφτά θα έχει στη διάθεσή της. Η Υγεία,  δυστυχώς κι αντιθέτως με όσα πολλοί νόμιζαν και νομίζουν, δεν είναι μόνο θέμα προθέσεων αλλά και πόρων…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.