Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων στην Αμφιλοχία

Κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων στην Αμφιλοχία

«Μαζικό και δυναμικό» χαρακτηρίζει η Παναγροτική Αγωνιστική Συπείρωση (πρόσκειται στο ΚΚΕ) και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στην Αμφιλοχία όπου έλαβε χώρα παράλληλα και συμβολικός αποκλεισμός του κόμβου . Αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση τα εξής:

koi-ktinotrofoi-amfiloxia3Mε μαζική συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και πολλών εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο  την Τετάρτη 20/8 της ΟΑΣ και της ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στο κόμβο της  Αμφιλοχίας όπου ακολούθησε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης που εξοντώνει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και με τη συρρίκνωση της εξισωτικής αποζημίωσης την οποία δικαιούνται εξ ολοκλήρου και έστειλαν ανυποχώρητο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, το βιος και τη ζωή τους, για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Άρτας Βαγγέλης Μπέτσας και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Ο Βαγγέλης Μπέτσας στάθηκε στην ομιλία του στα προβλήματα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων ( χρέη, απλήρωτες σοδειές, χαράτσια, πανάκριβα εφόδια από τα μονοπώλια, χαμηλές τιμές παραγωγού κάτω του κόστους, ζημιές χωρίς ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ, πανάκριβη υγεία για όλους & παιδεία για τα παιδιά μας, πολλαπλασιασμός ανασφάλιστων στον ΟΓΑ, κλπ.). Από την άλλη, μας μιλούν καθημερινά για «ανάπτυξη», αυτοί που ζουν μέσα στα πλούτη από τη δική μας δουλειά. Τόνισε επίσης την απόγνωση που επικρατεί στους παραγωγούς ακτινιδίου και εσπεριδοειδών στην Άρτα λόγω του εμπάργκο που κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο πάνω από το 60% της παραγωγής.  Απαντάμε ξεκάθαρα «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»! Η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εμείς οι αγρότες δεν είναι διαφορετική από αυτή που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις πόλεις, με την ανεργία και το πετσόκομμα του μεροκάματου, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες με τα συνεχή λουκέτα στα μαγαζιά τους. Γι’ αυτό κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας.

Ο Σπύρος Κοτοπούλης  τόνισε στην ομιλία του ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το συνεπές αγροτικό κίνημα πανελλαδικά και στο νομό μας είχε επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν για τους φτωχούς κτηνοτρόφους κάτω από τις εντολές της Ε.Ε για τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων (σχέδιο δράσης για τα βοσκοτόπια). Τότε κατηγορηθήκαμε από διάφορους καλοθελητές που έσπειραν τον εφησυχασμό στους κτηνοτρόφους (ότι είμαστε κινδυνολόγοι και ότι φέρνουμε καταστροφή). Τα ίδια παπαγαλάκια λένε και σήμερα ότι όλα θα διορθωθούν και ότι θα υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις. Για μια ακόμη φορά λένε ψέματα ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ – ΕΝΩΣΕΙΣ, Συγκυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Καλούμε τους ,φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να τους γυρίσουν την πλάτη και να βγάλουν συμπεράσματα μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούνται οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα ορεινών φτωχών περιοχών του νομού μας κατάσταση που τους οδηγεί στην απόγνωση και την ακραία φτώχεια, που θα επιδεινωθεί με την νέα ΚΑΠ παρά τους πανηγυρισμούς των ευρωλάγνων.

Ο Νίκος Μωραΐτης με την σειρά του στάθηκε στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 – 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».

Ο Ν. Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να βγάλουν λάδι την Ε.Ε. και να κρύψουν κατά βάθος ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική.

Επίσης έδωσαν και νέο αγωνιστικό ραντεβού στις αρχές του Σεπτέμβρη στο Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου, που δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής σε συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών το 1962 στο χωριό Κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας.

koi-ktinotrofoi-amfiloxia9

koi-ktinotrofoi-amfiloxia8

koi-ktinotrofoi-amfiloxia7

koi-ktinotrofoi-amfiloxia6

koi-ktinotrofoi-amfiloxia5

koi-ktinotrofoi-amfiloxia4

koi-ktinotrofoi-amfiloxia3

koi-ktinotrofoi-amfiloxia2

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κακός χαμός

    33 άτομα γύρω από το πανό.17 έπιασαν τον ίσκιο από το περίπτερο.Μαζικό κίνημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.