Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Κλέβει την παράσταση η αφίσα της ΔΕΑ

Κλέβει την παράσταση η αφίσα της ΔΕΑ

Μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο 24ωρο έχει κλέψει την παράσταση στους δρόμους της πόλης με την αφίσα που έχει κολλήσει σε κεντρικά σημεία.Πρόκειται για μια αφίσα της ΔΕΑ που ζητά άμεσα την πρόσληψη 100.000 δημοσίων υπαλλήλων σε σχολεία,νοσοκομεία και κοινωνικούς φορείς. Αποκτά ξεχωριστή σημασία γιατί η ΔΕΑ είναι κομμάτι του σχηματισμού που αναμένεται να μετατραπεί σε κόμμα και πιθανότατα να αναδειχθεί πρώτο στις προσεχείς εκλογές άσχετα αν θα κατακτήσει ή όχι την αυτοδυναμία. Έχει επίσης ξεχωριστή σημασία γιατί εκτός του ότι είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από το οικονομικό μοντέλο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, προωθεί και την οικονομική σκέψη που λέει ότι το κράτος πρέπει να ξοδέψει εκ νέου χρήματα για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και όχι να περιορίσει τις δαπάνες. Μάλιστα η ΔΕΑ έκανε σε πολλές περιοχές της χώρας αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τη δική της οπτική για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έγινε και στο Αγρίνιο στα γραφεία συνδικαλιστικού οργάνου δημόσιων λειτουργών.

ΔΕΑ είναι τα αρχικά για τη Διεθνιστική Εργατική Αριστερά και έχει σήμα μια υψωμένη γροθιά που χρησιμοποιείται συνήθως από τις οργανώσεις με αναφορά στους “Διεθνείς Σοσιαλιστές”, συμβολίζοντας την εργατική τάξη. Στο φόντο υπάρχει ένα κόκκινο πεντάκτινο αστέρι, συνήθως σύμβολο της σοσιαλιστικής επανάστασης. Έχει ρίζες στον  επαναστατικό Μαρξισμό, όπως θεμελιώθηκε από τον Μαρξ και τον Ένγκελς και προωθήθηκε από τους μπολσεβίκους, όπως τον Λένιν και τον Τρότσκι. Σύμφωνα με την οργάνωση «μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, ο σοσιαλισμός, μπορεί να δημιουργηθεί μόνο όταν οι εργάτες πάρουν συλλογικά στα χέρια τους τον έλεγχο όλου του κοινωνικού πλούτου και όταν προγραμματίσουν την παραγωγή και τη διανομή σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες». Αναφέρεται στις βασικές πολιτικές αναλύσεις των “Διεθνών Σοσιαλιστών” , του ρεύματος που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50 από τον Παλαιστίνιο εβραϊκής καταγωγής Τ. Κλιφ. Μια από τις βασικές θέσεις που διαχωρίζει το ρεύμα αυτό από τα ορθόδοξα  τροτσκιστικά ρεύματα  είναι η ανάλυση της Ρωσίας ως ένα κρατικό καπιταλισμό, σε αντίθεση με την ανάλυση που είχε ο Τρότσκι για την ΕΣΣΔ ως ένα εκφυλισμένο μεν, αλλά στη βάση του ακόμη εργατικό κράτος.

Συμμετείχε ιδιαίτερα ενεργά στην ίδρυση τουΕλληνικού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 και του ΣΥΡΙΖΑ το 2004, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με την οργάνωση International Socialist Organisation (ISO) στις ΗΠΑ. Αποδέχεται τις πολιτικές των Διεθνών Σοσιαλιστών (International Socialists) και της Μαρξιστικής πολιτικής παράδοσης . Συμμετέχει στο αντιρατσιστικό κίνημα μέσω του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό (ΚΑΡ).

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.