Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών και φορέων

DSCN5227
Αποφάσεις για τις μετέπειτα δράσεις και αντιδράσεις τους απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και τις επικείμενες απολύσεις πήραν σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Β’ΕΛΜΕ οι καθηγητές της ΤΕΕ, σε από κοινού συζήτηση με φορείς της πόλης που πλήττονται εξίσου. Σήμερα το πρωί οι καθηγητές των Τεχνικών Επαγγελμάτων συγκεντρώθηκαν και κατέλαβαν τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, όπου και σύμφωνα με τον κ. Γ. Καραμητσόπουλο, πρόεδρου της Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο προϊστάμενος της, κ. Παλαιολόγος, τους καθησύχασε πως είναι απόφαση της διεύθυνσης να μη σταλούν τα χαρτιά όσων δικαιούνται εξαίρεσης μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη που θα ψηφιστεί ο νόμος. «Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Η σημερινή κατάληψη είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή από συναδέλφους και θα τη συνεχίσουμε και αύριο», δηλώνει ο κ. Καραμητσόπουλος.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν η αντιδήμαρχος Ντίνα Κατσαρή, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Κομματάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου κ. Σπύρος Αδάμης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου  Αγρινίου κ.Κ. Παπαθανασίου, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Αιτωλοακαρνανίας κα. Β.Μυλωνά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Μαργιώλης, αλλά και αρκετοί καθηγητές και μαθητές της ΕΠΑΣ και των ΕΠΑΛ Αγρινίου.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας ανατρέπει έτσι τις ζωές. Πρέπει να υπάρξουν κινήσεις και αντιδράσεις που να αφορούν όλο το κίνημα. Να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι», σχολίασε μεταξύ άλλων η κα. Κατσαρή. Ο κ. Αδάμης σχολίασε: «Το θέμα καίει όλο τον Ελληνικό λαό. Να μεθοδεύσουμε τις κινήσεις μας, τα θαύματα δεν γίνονται από μόνα τους» ενώ και ο κ. Κομματάς μίλησε για σύμπνοια που πρέπει να υπάρξει προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι.

Πολλοί ήταν και οι μαθητές της ΕΠΑΣ και των ΕΠΑΛ Αγρινίου που παρευρέθησαν στη συγκέντρωση και εξέφρασαν έντονα την ανασφάλειά τους για το μέλλον, τώρα που οι ειδικότητες τις οποίες επέλεξαν για μελλοντικό τους επάγγελμα, καταργούνται. «Θέλω να πάρω το πτυχίο μου και να βρω δουλειά. Τα όνειρά μου τα καταργούν εν μία νυκτή. Πρέπει η νεολαία να ξεσηκωθεί για να γίνει επιτέλους κάτι…» είπε χαρακτηριστικά μαθήτρια.

Μετά τη μακροσκελή συζήτηση, αποφασίστηκε συνέχιση της κατάληψης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στο Μεσολόγγι και αύριο, συγκέντρωση αύριο το βράδυ στην πλατεία παρουσία και όλων των φορέων, αλλά και συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΕΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ.

DSCN5204

DSCN5208

 

geg-diamartyria-elme1

geg-diamartyria-elme3

geg-elme

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.