Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Κυτταρική ανασύνθεση

Fwtakis-21 Του Βασίλη Φωτάκη

Σήμερα το σπίτι του δικού μας λαού (Ρηγίλλης 18), των αγνών και ευυπόληπτων πολιτών δέχεται ξανά κόσμο… ελπίζω ΟΧΙ ως φιλοξενούμενους αλλά ως οικοδεσπότες σε γιορτή και ισότιμους ενοίκους. Ως μέρος της ιστορίας για να συνεχίσει να γράφει η ιστορία, με θύμηση και ΟΧΙ με θυμικό.
Δεν είναι εύκολο να αλλάξουν πολλά σε λίγο, αρκούν όμως λίγα για να αλλάξουν πολλά!
Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχεις στα χέρια σου ένα τεράστιο όπλο επιβεβλημένο αυτή τη φορά από το Σύνταγμα: ψηφοδέλτιο με λίστα. Έχεις την ευκαιρία ανακοινώνοντας στο πλατύσκαλο του «σπιτιού του δικού μας λαού» να επιβάλλεις το νέο με νέους (ΟΧΙ ηλικιακά απαραίτητα). Πρώτος εσύ, χωρίς υστεροβουλίες, μη χαρίζοντας την ευκαιρία σε άλλους ή σε άλλες στιγμές.
Έχεις την ευκαιρία να χτυπήσεις το κατεστημένο και τις παθογένειες, (πελατειακό κράτος, οικογενειοκρατία κλπ) κινούμενος «επαναστατικά», κινηματικά και με ήθος. Αφήνοντας οριστικά πίσω το χθες και ό,τι το εξέθρεψε, προσφέροντας στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα υπηρεσίες όχι απλά πολύτιμες αλλά ζωτικής ανατροφοδότησης. Περνώντας από τους συμβολισμούς στην ουσία, από την μετάλλαξη στην ανασύνθεση. Με σχέσεις αμφίπλευρης δράσης και όχι ετεροβαρής.
Τόλμησε το!

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ej.and

  ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΦΩΤΑΚΗ;
  ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ, ΕΝΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΑΙ…. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑ΄ΛΛΗΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ.
  ΑΥΤΗ Η ΦΑΝΑΤΙΛΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩς ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ

  ΚΡΙΜΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ……………

 2. Γ.Τ

  Στου κουφού την πόρτα οσο θέλεις βρόντα,την ξέρεις την παροιμία; Κανείς δεν θέλει να αλλάξει τίποτα για αυτο και δεν έχει αλλάξει ο πολιτικός κόσμος καθόλου πλήν των αλλαγών που έγιναν βιαίως λόγω καταδικαστικής ψήφου, η μαλλον καλύτερου επειδη έπαψαν να κάνουν την δουλειά τους. Το κομματικο κράτος αντιστέκεται, αλλωστε όλοι αυτοι δεν ξέρουν κατι άλλο να κάνουν.
  Εσυ καλα τα λές αλλά είδες πολλούς απο αυτούς να εκφράζουν έστω μια φορά μια ιδέα μια άποψη δημόσια; ΟΧΙ φυσικά γιατί πρωτον δεν έχουν και μετα θελουν να είναι αρεστοί σε όλους.
  Μόλις ξαναμυρίστικαν αίμα οι καρχαρίες και οι γκίοσες μαζεύτηκαν πάλι.

 3. Γιώργος Κ.

  κάτω ο Καραμανλής απάνω ο Νίδας. κ. Φωτάκη το ξέρετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.