Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Λανθασμένος συντελεστής αυξάνει το χαράτσι των ακινήτων στο Χαλκιόπουλο

Λανθασμένος συντελεστής αυξάνει το χαράτσι των ακινήτων στο Χαλκιόπουλο

xalkiopoyloΑδικαιολόγητη επιβάρυνση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, έχει επιφέρει λάθος αποτύπωση ενός συντελεστή σε λογαριασμούς κατοίκων της περιοχής των Χαλκιοπούλων, που ανήκει στο δήμο Αμφιλοχίας.

Αν και για την περιοχή ο συντελεστής είναι 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στους λογαριασμούς εμφανίζεται ως 4 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι που έχουν λάβει τα λανθασμένα χαρτάκια να καλούνται να πληρώσουν αρκετές δεκάδες ευρώ επιπλέον φόρο, καθώς ο συντελεστής αυτός πολλαπλασιάζεται με τα τετραγωνικά του ακινήτου που διαθέτουν.

Για παράδειγμα  ιδιοκτήτης ακινήτου 95 τετραγωνικών μέτρων καλείται να πληρώσει 380 ευρώ φόρο, έναντι 285 όπως θα έπρεπε αν ο φόρος είχε υπολογιστεί με τον σωστό συντελεστή των 3 ευρώ. Ακόμα και για ένα μικρό ακίνητο των 50-60 τετραγωνικών μέτρων, ο φόρος αυξάνεται κατά αντίστοιχα 50-60 ευρώ συνολικά! Ο αριθμός των κατοίκων οι οποίοι έλαβαν λανθασμένους λογαριασμούς τον περασμένο Αύγουστο είναι άγνωστος, κάποιοι απ’ αυτούς όμως επικοινώνησαν με τη δημοτική αρχή η οποία δεσμεύτηκε να διορθώσει το λάθος στους επόμενους λογαριασμούς. Αυτό όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα και η δεύτερη δόση του φόρου να έχει υπολογιστεί λανθασμένα.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο της Αμφιλοχίας, στον οποίο υπάγονται οι περιοχές στις οποίες έγινε το λάθος και μας είπε ότι αυτό οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος της ΔΕΗ. Στις περιοχές δηλαδή όπου δεν υπήρχε προσδιορισμένος πρωτύτερα ΤΑΠ, έμπαινε αυτόματα η τιμή των 4 ευρώ. Η ΔΕΗ όμως έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα που έχει προκύψει και θα το διορθώσει σε κάποιον από τους επόμενους λογαριασμούς. Άλλωστε, έχει άλλες 3 ευκαιρίες μπροστά της…

Κώστας Καρακώστας- ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.