Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τον Ερωτόκριτο

Μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τον Ερωτόκριτο

Ο Ερωτόκριτος της Ιστορίας και των Παραδόσεων είναι το θέμα της μεγάλης μουσικοχορευτικής παράστασης η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 20:30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Λαογραφικό Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) και εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο πολιτισμικών παρεμβάσεων οι οποίες αναπτύσσονται παράλληλα με τις μαθησιακές του δραστηριότητες στους παραδοσιακούς χορούς.

Η παράσταση πραγματεύεται τη γνωστή έμμετρη μυθιστορία Ερωτόκριτος του Βιτζέντζου Κορνάρου, ένα αριστούργημα της ώριμης Κρητικής λογοτεχνίας του 16ου και 17ου αιώνα, θαυμαστό για την αντοχή του στο χρόνο.

Γράφτηκε πριν από τέσσερις αιώνες, στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη, και από τότε ακτινοβολεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γι αυτό άλλωστε ο Ερωτόκριτος αναγνωρίζεται σαν κλασικό έργο της νέας ελληνικής λογοτεχνίας και σαν το ωραιότερο λυρικό αφηγηματικό έργο που γράφτηκε σε γλώσσα Nεοελληνική.

Ο χαρακτήρας της παράστασης είναι μουσικός και φιλολογικός, ενώ στο περιεχόμενο της συμπεριλαμβάνονται αφηγηματικά, τραγουδιστικά και χορευτικά δρώμενα .

Με κορμό την αφήγηση και την ερμηνεία, τραγουδιόνται 23 αποσπάσματα του έργου, χορεύονται 23 ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, ενώ προβάλλονται δεκάδες έγχρωμες εικόνες από χειρόγραφο του 1787 και όλα αυτά νοηματικά δεμένα μεταξύ τους

Η επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης καθώς και η αφήγηση με τα επιμέρους σχόλια είναι του διακεκριμένου Κρητικού Πολιτισμολόγου Συγγραφέα, Γιάννη Θ. Τσουχλαράκη.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα καλυφθεί από ειδική, για την περίπτωση, παραδοσιακή ορχήστρα, ενώ οι χοροί της θα αποδοθούν από την ομάδα παραστάσεων του Λαογραφικού Ομίλου της Γ.Ε.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.