Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Λουκέτο στην Κεραμοποιία Κατσίκη!

Λουκέτο στην Κεραμοποιία Κατσίκη!

Όπως σας είχαμε αναφέρει η οικονομική κρίση χτύπησε και την πόρτα

του νομού μας και συγκεκριμένα το Πλατυγιάλι. Όμως, δε σταμάτησε μόνο εκεί. Έτσι και στην πόλη μας πλέον σημειώθηκε το πρώτο σοβαρό ”κρούσμα”. Ο λόγος γίνεται για την ”Κεραμοποιία Κατσίκη”, η οποία από την προηγούμενη Δευτέρα έχει σταματήσει την παραγωγή της, ενώ οι εργαζόμενοί της παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Πρόκειται για μιαν επιχείρηση που λειτουργεί από το 1949 και απ΄την οποία ζουν σχεδόν 100 οικογένειες! Πληροφορίες λένε, ότιμεθαύριο η διοίκηση θα κηρύξει πτώχευση, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς της σε χώρα του εξωτερικού.
Πάντως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αποφασίστηκε η συκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αλλά και η πριφρούρηση του χώρου του εργοστασίου απ’τους ίδιους τους εργαζομένους, προκειμένου να μη ”φύγει” κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Πραγματικά πρόκειται για μία κατάσταση που μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για την κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου μας! Μήπως οι ιθύνοντες πρέπει να κοιτάξουν πέραν από τους τραπεζίτες και τους πολίτες;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.