Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Μάγια και… συντέλεια

Τελικά η  συντέλεια του κόσμου… αναβάλλεται. Κάτι πήγε λάθος στους υπολογισμούς των Μάγια και είμαστε ακόμα  ζωντανοί. Τουλάχιστον απ’ το κακό που εκείνοι προέβλεψαν πως θα μας βρει δέκα μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2012. Γιατί, κατά τα άλλα (τουλάχιστον στη χώρα μας), η συντέλεια έχει ήδη… συντελεστεί.

Αυτό έχουν  τα προγνωστικά. Μπορεί να τα στηρίξεις  σε ένα σωρό (θεωρητικά και μόνο) επιχειρήματα και να εντυπωσιάσεις. Και όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή της επιβεβαίωσης ή όχι, υπάρχουν άλλα τόσα να δικαιολογήσεις το λάθος αποτέλεσμα. Όλα τα παραπάνω έχουν πλήρη εφαρμογή και στον αθλητισμό. Ή για να το βάλουμε στη σωστή του διάσταση, εκεί να δείτε.

Και αν οι Μάγια  πρόβλεψαν κάτι που θα γίνει αιώνες μετά την εξαφάνιση των ιδίων, τι να πούμε για εμάς, που δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε σωστά τι θα γίνει σε λίγους μήνες. Γυρίστε ένα χρόνο πριν και σκεφτείτε π.χ. πόσοι προέβλεπαν τότε τι περιμένει την αγαπημένη τους ομάδα, η οποία έδειχνε έτοιμη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα απ’ την άνοδο στην Α’ που καρτερούσε 34 χρόνια.

Όχι πρόβλεψη δεν μπορούσε να γίνει, αλλά ούτε από  το μυαλό των πιο απαισιόδοξων δεν περνούσε το ενδεχόμενο της  αγωνιστικής  (και όχι μόνο) “περιδίνησης” που βίωσε ο Παναιτωλικός, λες και κάποιο αόρατο χέρι μαζί με το “off” στον διακόπτη των χριστουγεννιάτικων φώτων, έσβησε και εκείνα που φώτιζαν την νεο-φώτιστη στη Super League ομάδα του Αγρινίου, οδηγώντας την στη δική της… συντέλεια.

Όπως και οι προβλέψεις του περασμένου καλοκαιριού, που επίσης έπεσαν έξω. Ο Παναιτωλικός δεν έκανε τη διαφορά που κάποιοι περίμεναν στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Το αντίθετο. Αγκομαχάει στο ένα τρίτο της σεζόν που συμπληρώθηκε την Κυριακή, κάτι που ασφαλώς δεν μπορεί ν’ αποδοθεί στα… μάγια που του έκαναν. Το ίδιο άστοχες ήταν και άλλες, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας, προβλέψεις.

Αφού ο  κόσμος δεν καταστράφηκε , διαψεύδοντας τα περί αντιθέτου προγνωστικά, ο  Παναιτωλικός έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τις επιδόσεις του, μένοντας ζωντανός και το 2013. Σε λίγες  μέρες άλλωστε μας αποχαιρετά το δίσεκτο έτος, κατά τη διάρκεια του  οποίου όλα πήγαν στραβά στην ομάδα.

Αφήνοντας κατά μέρος κάθε είδους προβλέψεις, προφητείες, δεισιδαιμονίες, προγνωστικά, ο Παναιτωλικός είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να διεκδικήσει ότι του ανήκει. Κάνοντας, πρώτα απ’ όλα, ότι περνάει από το δικό του χέρι, προκειμένου να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα, την αποτελεσματικότητά του, τη βαθμολογική του θέση.

Η προσθήκη νέων προσώπων, που όλοι περιμένουν να ενισχύσουν τα θετικά στοιχεία της ομάδας και  να δώσουν στον προπονητή περισσότερες επιλογές, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα. Κυρίως επειδή ο Παναιτωλικός έχασε από τον Σεπτέμβρη και μετά παίκτες που τους υπολόγιζε για βασικούς.

Οι διορθωτικές  αυτές κινήσεις μπορούν να βελτιώσουν την γενικότερη εικόνα της ομάδας. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Να βρει το δρόμο της, να ανέβει βαθμολογικά. Να πιστέψει ότι μπορεί να υλοποιήσει το στόχο της. Χωρίς να ξεχνάει  ότι ο Γενάρης, με το δύσκολο πρόγραμμα  που επιφυλάσσει στον Παναιτωλικό, απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια. Απ’ όλους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.