Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Μέτωπο πανεπιστημιακών υπερ της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία

Μέτωπο πανεπιστημιακών υπερ της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία

Πανεπιστήμιο-Δυτικής-ΕλλάδαςΜέσα στην περίοδο των εορτών αναμένεται να γίνει η πρώτη συνάντηση κορυφαίων πανεπιστημιακών που έλκουν την καταγωγή τους από την Αιτωλοακαρνανία με σκοπό την στήριξη τόσο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, όσο και του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Γ” οι οργανωτές αυτής της πρωτοβουλίας αποσκοπούν στη δημιουργία ενός Πανελλήνιου Συνδέσμου για την υποστήριξη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου και του ΤΕΙ του Μεσολογγίου που πλέον αποτελεί παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος που εδρεύει στην Πάτρα.  Στην κίνηση αυτή έχουν κληθεί να συμμετέχουν και έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί, όπως ο τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Μπαμπινιώτης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Πειραιά τ. Καρβούνης που κατάγεται από την Mακρυνεία, ο Αγρινιώτης αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Θ. Γκουρνέλος και πανεπιστημιακοί καθηγητές από διάφορα ΑΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης, τον κ. Αθ. Παλιούρα ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και τον Παν. Κοντό γραμματέα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας κρίσιμος αριθμός 30 πανεπιστημιακών που μέσα στις γιορτές αναμένεται να συναντηθούν, ώστε ο Σύνδεσμος να λάβει και επίσημα σάρκα και οστά, να γίνουν προσπάθειες διεύρυνσης του, αφού ο αριθμός των Αιτωλοακαρνάνων πανεπιστημιακών  καθηγητών είναι πολύ μεγαλύτερος  και παράλληλα να συμφωνηθούν και ανακοινωθούν οι πρώτες δράσεις του Συνδέσμου στην κατεύθυνση της υποστήριξης και ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή με αιχμή τα Πανεπιστημιακά Τμήμα του Αγρινίου και την Σχολή και τα Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Μεσολόγγι.

Εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΩΡΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.