Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Μανία με το τι πρεσβεύει ο άλλος

efimerides

Μια μεγάλη αντίσταση «παίζει». Μια αντίσταση κατά όσων δεν μας αρέσει η άποψή τους. Μέσα σε λίγα 24ωρα μάθαμε δυο πράγματα από ΜΜΕ που έχουν την πρωτοπορία στην αντίσταση:

  1. «Τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, είπατε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην κα Μέρκελ. Τι ακριβώς θέλατε να πείτε;».
    Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε την ερώτηση του Μίκαελ Μάρτινς και εκεί τελείωσε και η συνέντευξή του προς τη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η συνέντευξη δεν μπορούσε πλέον να συνεχιστεί. Στον τύπο γράφτηκαν διάφορα για τα τι ενόχλησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως εγώ θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο. Στέλεχος του κόμματος(η υπεύθυνη Τύπου διαψεύδει ότι ήταν εκείνη) του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει αν είχε έρθει σε επαφή με τον Αλέξη Παπαχελά ή άλλους δημοσιογράφους της «Καθημερινής»!!!
  2. Κάποιος από την Αυγή ενθουσιασμένος με την ιδέα ότι ξετρύπωσε έναν ναζιστή στην Καθημερινή έγραψε: «Αρνητής του Ολοκαυτώματος και υμνητής των ναζί μάς προέκυψε τελικά αρθρογράφος της “Καθημερινής” και διανοητής επί παντός επιστητού. Ο λόγος για τον Τaki (κατά το Yanni), κατά κόσμον Τάκη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος αρθρογραφεί σε βρετανικό υπερσυντηρητικό έντυπο υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα ήταν τυχερή αν την καταλάμβαναν οι φασίστες.» Α.Γ.

Μετά κατάλαβε ότι έκανε μπαλαφάρα και έγραψε: «Κάναμε λάθος. Ζητούμε συγγνώμη από τον αρθρογράφο της Καθημερινής Τάκη Θεοδωρόπουλο τον οποίο μπερδέψαμε με τον αρθρογράφο του Spectator γνωστό για τις “ακροδεξιές” συχνά θέσεις του, Τάκη Θεοδωρακόπουλο. Ένα “κο” την έκανε τη ζημιά. Ο γεννημένος το ’36 Θεοδωρακόπουλος, που αρθρογραφεί στο Spectator από το ’77 και έχει κατηγορηθεί πολλάκις και από ξένες εφημερίδες για ακροδεξιά, εθνικιστικά παραληρήματα, είναι εκείνος που υποστήριξε πως οι Χρυσαυγίτες είναι “πατριώτες και εργάτες” και καλά παιδιά που τους λείπει το λούστρο και όχι ο αρθρογράφος της Καθημερινής, κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος παρά τη συντηρητική αρθρογραφία του ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες απόψεις, όπως μας επεσήμαναν πολλοί αναγνώστες που διάβασαν το ατυχές σχόλιο»

 Και μετά η ίδια η Αυγή, αφού κατάλαβε ότι ο υπεύθυνος ούτε ότι η διαφορά δεν είναι το «κο» αλλά το «ακ» δεν μπορεί να αντιληφθεί, και αφού είδε ότι πάει να κατηγορηθεί άνθρωπος για τις απόψεις του τις…συντηρητικές έγραψε: «Κάναμε λάθος. Ζητούμε συγγνώμη από τον Τάκη Θεοδωρόπουλο, τον αρθρογράφο της “Καθημερινής”, τον οποίο μπερδέψαμε με τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο, αρθρογράφο του Spectator, ο οποίος εμφανίστηκε ως θαυμαστής της Χρυσής Αυγής. Πράγματι θα ήταν περίεργο ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος να αρθρογραφεί στο εξωτερικό με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από αυτές που δημοσιεύει στον ελληνικό Τύπο.Η ΑΥΓΗ“»

 Ας πούμε ότι η ιστορική εφημερίδα «το έσωσε». Η μανία με την Καθημερινή και αυτό που αντιπροσωπεύει δεν κρύβεται όμως. Και η λίγη ανοχή που κρύβουν μέσα τους άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι αριστεροί. «Αυτά σε μας δεν περνάνε» λένε στους ξένους και στοχοποιούν τους κακούς. Πρόκειται για θέμα δημοκρατίας που βέβαια θα χαθεί στον ορυμαγδό των social media. Εκεί είναι ποιος έχει like, followers κλπ,κλπ. Και εκεί νομίζουν ότι βρήκαν κάποιοι την άμεση δημοκρατία. Αλλά αρχίζουν να αυτονομούνται μέσα στη μισαλλοδοξία τους και το ίδιο το κόμμα και ο αρχηγός του δεν θα μπορεί να τους κάνει καλά σύντομα…

 Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.