Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Μεγάλες ζημιές στο κάμπο του Τρικόρφου

Μεγάλες ζημιές στο κάμπο του Τρικόρφου

DSC_0447– Χωρίς πρόσβαση η γεώτρηση της Γαβρολίμνης που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό τέσσερα χωριά της Δ.Ε. Χάλκειας.

Μεγάλες ζημιές και τεράστιες εκτάσεις του κάμπου έχουν «φαγωθεί» από τα ορμητικά νερά του Ευήνου. Ο δρόμος που οδηγούσε στην γεώτρηση της Γαβρολίμνης πλέον δεν υπάρχει και σε περίπτωση βλάβης τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για να μπορέσουν οι τεχνικοί ΄να φτάσουν στο σημείο. Στην άλλη πλευρά  και σε μια απόσταση περίπου πενήντα μέτρων το νερό έχει παρασύρει τα χώματα θέτοντας σε κίνδυνο τον αύλακα του Τ.Ο.Ε.Β. που αρδεύει περίπου 2000 στρέμματα.

Η δημοτική αρχή και η Περιφέρεια πρέπει να κάνουν γρήγορα κινήσεις για να αλλάξει η κοίτη του ποταμού έτσι ώστε σε επόμενα φαινόμενα να μην ολοκληρωθεί η καταστροφή η οποία ξεκίνησε με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν πρόβλημα σε πολλά σημεία που βρίσκονται δίπλα στον Εύηνο. Σίγουρα πάντως πριν ξεκινήσει η άρδευση το ΤΟΕΒ πρέπει να ελέγξει το συγκεκριμένο σημείο διότι μπορεί να χρειάζεται με κάποιο τρόπο στήριξη,.

Δείτε στο βίντεο και στις φωτογραφίες τις ζημιές που έχουν γίνει μετά από επίσκεψη που είχαμε το μεσημέρι της Κυριακής με τον πρόεδρο της κοινότητας Τρικόρφου Βασίλη Γιαβρούτα.

nafpaktianews.gr

DSC_0441DSC_0447DSC_0449DSC_0450DSC_0460DSC_0462DSC_0464DSC_0471DSC_0473

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.