Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Μεγάλο πρόβλημα με την αστυνόμευση στα Παρακαμπύλια

Μεγάλο πρόβλημα με την αστυνόμευση στα Παρακαμπύλια

Στον πρώην δήμο και νυν δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων υπάρχουν 10 χωριά και 57 οικισμοί. Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και μάλιστα οι πιο πολλοί άνω των 70 ετών. Όλοι όμως έχουν τηλεοράσεις και ακούν όσα συμβαίνουν στη χώρα αλλά εσχάτως και στη περιοχή τους…
Παλιότερα υπήρχε κανονικό αστυνομικό τμήμα στην Ποταμούλα ενώ μέχρι περίπου πριν τρία χρόνια στον υποσταθμό του Αγίου Βλασσίου υπηρετούσαν 2-3 αστυνομικοί εκ των οποίων ένας παρέμενε και τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή. Εδώ και ένα χρόνο, ειδικά, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι υπάρχει ένας αστυνομικός που κάνει την πρώτη βάρδια και μετά αποχωρεί γιατί έρχεται από το Αγρίνιο όπου είναι η θέση του. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή βγαίνει μια υπηρεσία για την περιοχή.
Το βράδυ της 2ας προς την 3η Φεβρουαρίου έγινε μια σοβαρή διάρρηξη στα ΕΛΤΑ του χωριού που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, οι δράστες μάλιστα χρησιμοποίησαν οξυγόνο για να κόψουν τα κάγκελα! Μπήκαν ανενόχλητοι εκμεταλλευόμενοι το χιόνι και έκοψαν και το συναγερμό(που σύμφωνα με πληροφορίες χτύπησε στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στην Πάτρα)παίρνοντας αξιόλογο χρηματικό ποσό και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Η σήμανση ήρθε, ενώ αποκαταστάθηκαν και τα κάγκελα.
Λίγο το όφελος όμως όπως λένε πολλοί ηλικιωμένοι αφού κάτι ανάλογο είχε γίνει και πριν τρία χρόνια και δεν είχε βρεθεί τίποτε. Το ίδιο είχε συμβεί και πρόσφατα με απανωτά χτυπήματα σε εκκλησίες και πάλι δεν βρέθηκε κάτι, προκαλώντας ακόμα πιο μεγάλη ανησυχία στους ηλικιωμένους που ζουν πολλές φορές μόνοι τους.
Πρόσφατα οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων και τοπικό συμβούλιο συνέταξαν μια επιστολή διαμαρτυρίας προς την Περιφερειακή Διοίκηση της Αστυνομίας, στην Πάτρα ενημερώνοντας για το τι συμβαίνει στα χωριά τους ενώ το θέμα είναι και σε γνώση της εδώ αστυνομίας και του δήμου.
Η απάντηση είναι γνωστή και θα ξεκινάει με τις λέξεις «περικοπές σε ανθρώπους και μέσα». Πως το πρόβλημα, όμως, είναι σημαντικό και κάτι πρέπει να γίνει, είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.