Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Μεσολογγίτικα πυρά επειδή οι ΔΟΥ Αστακού και Θέρμου πάνε Αγρίνιο

Μεσολογγίτικα πυρά επειδή οι ΔΟΥ Αστακού και Θέρμου πάνε Αγρίνιο

Νέα αφορμή για να εξαπολύσουν ενδονομαρχιακά πυρά πήραν στο Μεσολόγγι καθώς βλέπουν ενδυνάμωση του Αγρινίου μέσω της προσάρτησης των Δ.Ο.Υ Αστακού και Θέρμου στη ΔΥΟ Αγρινίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεολογγίου εξέδωσε καταγγελτική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «πολιτική εμμονή της ενδυνάμωσης της πόλεως του Αγρινίου και της εξόδου της προς τη θάλασσα που αποτελεί δείγμα έσχατου εκπεσμού και προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του μέσου Αιτωλοακαρνάνα». Καλεί μάλιστα σε οργανωμένες αντιδράσεις από το Δήμο Μεσολογγίου…Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόσπαση και προσάρτηση της Δ.Ο.Υ Αστακού μαζί με αυτή του Θέρμου στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου, με υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε 20 Σεπτεμβρίου.
Η συγκεκριμένη πράξη ως ατόφιο δείγμα παιδαριώδους και ασυγχώρητου ευτελισμού πολιτικής και δημοσιονομικής αντίληψης έρχεται να εξωραΐσει τον εξόφθαλμο τοπικισμό συμφερόντων της γείτονος πόλης. Στερούμενη κάθε στοιχείο κοινής λογικής και ορθολογικής συνέπειας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις, σε πρόσφατη συνάντησή μας, του Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Μακρυπίδη περί μη υποβάθμισης της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου, αλλά το εναντίον με την αναβάθμισή της και σε συνδυασμό με τη συνύπαρξη της Δ.Ο.Υ Αγρινίου την ύπαρξη καλύτερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης των κατοίκων του Νομού Αιτ/νίας.
Η Αιτωλοακαρνανία βιώνει μία ακόμη πανελλαδική πρωτοτυπία παράκαμψης και υποβάθμισης του νομού. Στοχευμένα, αν και διατίθεται στο Μεσολόγγι ιδιόκτητο κτίριο που περιορίζει στο ελάχιστο τη δημοσιονομική επιβάρυνση, προτιμάται να διατηρηθεί και δεύτερη Δ.Ο.Υ στο Αγρίνιο η οποία και πριμοδοτείται με την προσάρτηση των Δ.Ο.Υ Αστακού και Θέρμου!!!
Η πολιτική εμμονή της ενδυνάμωσης της πόλεως του Αγρινίου και της εξόδου της προς τη θάλασσα αποτελεί δείγμα έσχατου εκπεσμού και προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του μέσου Αιτωλοακαρνάνα. Οι κατά συρροή μεθοδεύσεις εις βάρος της πόλης του Μεσολογγίου και η αναιδής προσπάθεια αποδυνάμωσής της δεν μπορεί παρά να συνδέονται άμεσα με το πατρονάρισμα από τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι και είναι κατά ένα μεγάλο μέρος υπεύθυνοι για τα τεκταινόμενα και τη διαιώνιση τοπικιστικών αντιπαραθέσεων.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, όπως και η ανοχή μας σε πράξεις θρασύτατης αυθαιρεσίας. Αν δεν ανακληθεί άμεσα η παράλογη και άνευ προηγουμένου απόφαση, η οποία θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011, δηλώνουμε ότι οργανωμένα ο Μεσολογγίτικος Λαός θα αποδώσει στους υπεύθυνους τις συνέπειες των πράξεών τους και αναμένουμε ανάλογες οργανωμένες αντιδράσεις από το Δήμο Μεσολογγίου προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση αυτή.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.